Joi, 23 Martie 2017 - 05:05 AM Aleg.RO: Gabriel Liiceanu, in Parlamentul European: Guvernarea PSD-ALDE a debutat printr-un atac penal la adresa Justitiei

Publicat de: ---

Antena 3

Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat, miercuri, in cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European ca guvernarea actuala a inceput cu un ”atac penal” la adresa Justitiei din Romania si a spus ca "tinta numarul unu" sunt Parchetul General si DNA .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

”Guvernarea PSD-ALDE a debutat printr-un atac penal la adresa Justitiei. OUG 13 urma sa ii scoata de sub rigorile legii in primul rand pe cei doi sefi de partide din coalitia de guvernare (
) Presedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal si cu dosar penal, si-a asumat conducerea Camerei Deputatilor. Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si el cu dosar penal, a ramas presedintele Senatului. Romania are in fruntea celor doua camere ale Parlamentului condamnati penal sau cu dosar penal”, a declarat Gabriel Liiceanu in cadrul dezbaterilor pe tema democratiei si justitiei din Romania din comisia LIBE a Parlamentului European, potrivit News.ro.

Liiceanu le-a mai spus europarlamentarilor prezenti la dezbatere ca Romania "a fost jefuita fara scrupule" in ultimii 27 de ani.

”De la presedintele Iliescu, arhitectul mineriadelor, si pana la actualul sef al PSD, trecand prin Guvernul Nastase si Ponta, ex-premierul autor al unei lucrari de doctorat plagiate, au facut din Romania, jefuind-o fara scrupule, poate cel mai sarman popor din Europa. Tinta numarul unu a acestor oameni sun Parchetul General si DNA”, a mai declarat filosoful.

El a adus in atentia parlamentarilor europeni si cateva date din bilantul DNA, spunandu-le ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a devenit faimoasa in toata lumea.

”Ceea ce ca tara ne-a adus pe ultimul loc in multe clasamente europene este coruptia (
) Nimeni nu poate spune cu cate miliarde de euro a fost jefuita Romania in acesti 27 de ani (
) Printr-un fericit concurs de imprejurari, de peste zece ani a aparut DNA, condusa in ultimii patru ani de procurorul Kovesi, al carui nume a devenit faimos in Uniunea Europeana (
) Un raport DNA din 2015 vorbea de banii dati mita, 431 de milioane de euro. In 2016, peste 800 de demnitari – ministri, parlamentari, magistrati si primari – au primit sentinte definitive pentru coruptie”, a mai spus Gabriel Liiceanu in fata europarlamentarilor.

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European a organizat miercuri o dezbatere pe tema democratiei si justitiei din Romania in urma scandalului generat de OUG 13. Parlamentarii de la Bruxelles au vrut sa auda direct de la cei implicati cum s-au derulat evenimentele din Romania in contextul incercarii dezincriminarii mai multor fapte de coruptie. Au vorbit ministrul Justitiei, Tudorel Toader, filosoful Gabriel Liiceanu si jurnalistii Liviu Avram de la Adevarul si Attila Biro de la Rise Project. De asemenea, aproximativ 20 de reprezentanti ai protestatarilor din marile orase ale Romaniei au fost prezenti la dezbaterile din comisia LIBE a Parlamentului European pe tema democratiei si justitiei din tara noastra.


(143 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Gabriel Liiceanu, in Parlamentul European: Guvernarea PSD-ALDE a debutat printr-un atac penal la adresa Justitiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31064295768738 seconds.