Joi, 23 Martie 2017 - 05:05 AM Aleg.RO: Basescu: Mai bine facem o comisie de ancheta privind ferma de porci de la Tel Drum

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, a declarat miercuri, in plenul Parlamentului, ca ceea ce s-a intamplat cu bugetul de stat in 2016 s-a intamplat cu bugetele tuturor Guvernelor din ultimii 15 ani .

"Niciodata nu am crezut in nevoia si in realismul unei comisii de ancheta cu privire la buget. Doar daca nu suntem cinstiti nu recunoastem ca cele intamplate in bugetul Guvernului Ciolos s-au intamplat in bugetele tuturor Guvernelor in ultimii 15 ani. (...) În raport se subliniaza ca a crescut exploziv deficitul bugetar in luna decembrie. Asa se intampla in fiecare an si se va intampla si anul acesta. Întrebare: veti face o comisie de ancheta? Nerealizare venituri programate - pentru ca acest raport vorbeste de funie in casa spanzuratului. Cand credeti vreodata ca veti realiza veniturile programate in bugetul Guvernului Grindeanu?", a afirmat Basescu, in cadrul dezbaterilor pe tema raportului comisiilor de buget cu privire la rectificarile bugetare din anul 2016.

El a sustinut ca vor fi taiate si in acest an fondurile pentru investitii.

"O alta observatie: taieri de investitii in timpul Guvernului Ciolos. Pai asa veti face dumneavoastra si anul acesta. Veti taia investitii. Nerealizari la incasari de fonduri europene. Dragii mei, va dau o veste proasta. Veti avea incasari de fonduri europene zero anul acesta. Va mai dau o veste proasta. Va asezati unele din argumentatii pe observatiile Consiliului Fiscal. Dragi majoritari, ati luat in seama observatiile Consiliului Fiscal pentru bugetul acestui an? N-ati facut-o! Deci vom face ancheta la sfarsitul anului", a spus Basescu.

Potrivit fostului sef al statului, deficitul bugetar in acest an va fi dublu decat cel prognozat, daca se va respecta programul de guvernare.

"În sfarsit, spre deosebire de Guvernul Ciolos, actuala majoritate vine cu o chestiune spectaculoasa si ridica responsabilitatea primarilor in administratia locala pentru respectarea bugetului, pentru respectarea limitelor de credite de angajament in bugetele locale. Pai fratilor, v-ati propus un deficit de 24 de miliarde. Dati-mi voie sa va spun ca pe orice proiectie, daca va respectati programul, deficitul va fi de 42 de miliarde nu de 24. Da! Nu veti respecta programul, asa ca foarte probabil va veti incadra in deficitul bugetar si in schimb veti face ce a facut si Guvernul Ciolos. (...) Decat o comisie de ancheta pentru bugetul Guvernului Ciolos mai bine o comisie de ancheta pentru ferma de porci de la Tel Drum", a adaugat Basescu.

Senatul si Camera Deputatilor au decis miercuri, in sedinta comuna, retrimiterea la comisiile de buget a raportului cu privire la ancheta parlamentara pentru verificarea conditiilor in care s-au realizat rectificarile bugetului de stat din lunile august si noiembrie 2016.

În favoarea retrimiterii raportului au votat 201 parlamentari, in timp ce 81 au votat impotriva si 12 s-au abtinut

Sursa: Agerpres


(185 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Basescu: Mai bine facem o comisie de ancheta privind ferma de porci de la Tel Drum | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32146620750427 seconds.