Vineri, 24 Martie 2017 - 05:08 AM Aleg.RO: Dacian Ciolos: Decizia mea, luata dupa primele discutii cu Nicusor Dan, este sa NU fac pasul spre USR/ Ghinea: Membrii USR vor decide daca partidul va fi inchis oamenilor ca Dacian Ciolos sau Vlad Voiculescu

Publicat de: ---

Money.ro

„Dragi prieteni, mai ales, dragi prieteni membri USR, vreau sa confirm ca decizia mea este sa nu fac pasul spre Uniunea Salvati Romania . De altfel, este o concluzie la care am ajuns inca inainte de a aparea toate speculatiile, inainte de infiintarea acelei comisii de negociere in USR, de pozitiile si de reactiile din ultimele zile”, a precizat Ciolos intr-o postare pe Facebook.

„Este o decizie pe care am luat-o dupa primele discutii avute cu Nicusor Dan, pe care i-am si comunicat-o acum mai bine de o saptamana, cand mi-a prezentat opinia sa clara in calitate de presedinte al partidului”, a adaugat fostul premier.

El a aratat ca, in opinia sa, intrarea in USR in acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doreste.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

„Pentru mine este limpede ca intrarea mea in partid in acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea ca, in masura in care actiunile noastre au la baza aceleasi valori morale si dorinta de a pune umarul la transformarea Romaniei in mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre sa se reintalneasca”, a subliniat fostul premier.

Ciolos a mentionat ca nu s-a pus niciodata problema ca el sa negocieze pentru sine o pozitie sau alta in USR, asa cum reiese din unele pozitii publice si ca „discutiile” s-au purtat in jurul unui posibil proiect comun intre o echipa din jurul sau si USR.

De asemenea, Ciolos a precizat ca a purtat discutiile cu Nicusor Dan cu „deschidere si bunacredinta”.

"Nu voi fi eu vreodata cel care sa vrea sa dea pe cineva la o parte, sa vrea sa vina la o masa deja asezata sau sa culeaga roadele muncii altora”, a spus Ciolos.

El a mai aratat ca nu se considera in masura sa judece resorturile deciziilor luate in USR.

„Respect propunerea celor care isi doresc sa vin in USR si le multumesc pentru aceasta. Consider insa ca dezbaterea nu ar trebui sa fie despre o persoana, oricare ar fi ea, ci despre masura in care USR doreste sa se deschida celor care vor sa contribuie la acest proiect politic. E o decizie pe care trebuie sa o ia USR”, a mai precizat Ciolos.

Ghinea: Membrii USR vor decide daca partidul va fi inchis oamenilor ca D. Ciolos sau Vlad Voiculescu

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat, miercuri, pe Facebook, ca membrii USR vor decide la Congres daca partidul va fi "unul inchis oamenilor ca Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu, sau unul deschis catre toti oamenii competenti si onesti", afirmand ca Ciolos si Nicusor Dan sunt "complementari".

"Raman la parerea mea: locul fortelor reformiste si oneste e in USR. Nicusor Dan si Dacian Ciolos sunt complementari si ar trebui sa lucreze sub aceeasi umbrela. Viitorul USR, ce fel de partid va fi acesta, unul inchis oamenilor ca Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu, sau unul deschis catre toti oamenii competenti si onesti, va fi decis de membrii USR, la Congres. Pentru dragii mei useristi: acesta poate fi un vot care conteaza enorm. La Congres vom decide ce fel de USR vom avea si ce fel de forta se va opune clasei politice corupte", a scris deputatul USR Cristian Ghinea.

Fostul premier Dacian Ciolos a precizat, joi, ca a decis sa nu faca pasul spre USR si ca a luat aceasta decizie dupa primele discutii avute cu liderul formatiunii, Nicusor Dan, el apreciind ca intrarea sa in USR in acest moment ar duce la dezbinare, lucru pe care nu-l doreste.

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene in Guvernul tehnocrat, a transmis recent o scrisoare colegilor de partid privind discutiile purtate pentru o eventuala intrare in USR a fostului premier Dacian Ciolos, in care a relatat ca nu a existat deschidere pentru acest demers si ca i s-a spus ca Ciolos ar fi "un elefant prea mare pentru USR".

Citeste si: Raportul privind ancheta rectificarilor bugetare facute de Guvernul Ciolos, retrimis la comisii. Ancheta a fost extinsa Citeste si: Cristian Busoi: PNL, cu USR si Ciolos, sa faca si opozitie la PSD care arunca in aer echilibrul macroeconomic Citeste si: Cristian Busoi: Alaturarea lui Dacian Ciolos de PNL, foarte putin probabila in urmatorul an Citeste si: Liviu Dragnea, catre seful SRI Eduard Hellvig: Toata lumea stie de „Doi si-un sfert”, sa nu fiti gelos. Liderul PSD a atacat decizia Guvernului Ciolos pentru ordonanta DGPI Citeste si: Grindeanu: Joi abrogam Hotararea aprobata de Guvernul Ciolos privind corvetele/ Dragnea si ministrul Apararii au discutat despre reluarea procedurii Citeste si: Raluca Turcan: Dacian Ciolos ar fi fost si ar fi binevenit in PNL. Ciolos decide daca vine sau nu Citeste si: Dacian Ciolos si-ar putea transforma ONG-ul in PARTID: „Luam in calcul inclusiv un proiect politic nou, o miscare politica sau un partid politic" Citeste si: Horatiu Anghelescu - fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, vizat de una din cele 27 de perchezitii facute de politistii din Buzau

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Share pe Facebook


(1275 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Dacian Ciolos: Decizia mea, luata dupa primele discutii cu Nicusor Dan, este sa NU fac pasul spre USR/ Ghinea: Membrii USR vor decide daca partidul va fi inchis oamenilor ca Dacian Ciolos sau Vlad Voiculescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2820291519165 seconds.