Vineri, 24 Martie 2017 - 05:08 AM Aleg.RO: Guvernele Romaniei si Republicii Moldova se reunesc joi in sedinta comuna, la Piatra Neamt

Publicat de: ---

Antena 3

Guvernele Romaniei si Republicii Moldova se reunesc joi, la Piatra Neamt, in sedinta comuna, care va fi urmata de un pranz de lucru la Manastirea Agapia .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Sedinta comuna va fi precedata de o intalnire a premierilor Sorin Grindeanu si Pavel Filip. Reuniunea se va desfasura la sediul Consiliului Judetean Neamt, iar la final cei doi prim-ministri vor sustine declaratii de presa. Conform programului oficial, vor vizita apoi Manastirea Agapia, unde vor avea si un dejun de lucru.

Sedinta comuna a celor doua Guverne se desfpsoara si in contextul marcarii, pe 27 martie, a unirii in 1918 a Basarabiei cu Romania.

Sedinte comune ale celor doua Executive au mai avut loc in 2012, la Iasi si Bucuresti, si, de asemenea, in 2015, la Neptun.

Alegerea municipiului Piatra Neamt pentru desfasurarea sedintei comune din acest an a generat controverse.

In raspunsul trimis primarului din Iasi, premierul Sorin Grindeanu sustine ca alegerea municipiului Piatra Neamt ca loc de desfasurare pentru sedinta comuna nu trebuie gandita in cheia competitiei si ca urmatoarea reuniune de acest gen va avea loc la Iasi.

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a afirmat, marti, ca este un afront faptul ca sedinta comuna a guvernelor din Romania si Republica Moldova are loc la Piatra Neamt, si nu la Iasi, afirmand ca a trimis o scrisoare in acest sens premierului Sorin Grindeanu si ca asteapta explicatii din partea acestuia. El a mai spus ca o sedinta comuna a celor doua guverne ar trebui sa aiba loc la Iasi, in "fieful oamenilor de cetatenie moldoveneasca”. Edilul iesean a afirmat ca spera ca macar sedinta comuna de anul viitor sa fie programata la Iasi, in anul in care este sarbatorit centenarul Marii Uniri.

Luni, liderul PSD Iasi Maricel Popa ii acuza de oportunism politic pe cei care spuneau ca este o greseala ca sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova are loc la Piatra Neamt si nu la Iasi, precizand ca decizia guvernului roman arata maturitate politica si normalitate.

Tot luni, deputatul PSD de Iasi Silviu Macovei i-a cerut premierului Sorin Grindeanu explicatii "solide” privind faptul ca sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean are loc la Piatra Neamt, si nu la Iasi, aratandu-se surprins de o astfel de decizie.

Aflat sambata la Iasi, liberalul Ludovic Orban a declarat ca a aflat cu stupoare ca PSD a uitat ca Iasiul este capitala Moldovei, intrucat sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republica Moldova va avea loc la Piatra Neamt, si nu la Iasi, "locul natural” pentru o asemenea reuniune, el calificand acest lucru drept o greseala politica.


(172 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Guvernele Romaniei si Republicii Moldova se reunesc joi in sedinta comuna, la Piatra Neamt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30439710617065 seconds.