Vineri, 24 Martie 2017 - 05:08 AM Aleg.RO: VIDEO + GALERIE FOTO - Explozii in lant si incendiu puternic la un depozit de munitie din Ucraina

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Incendiul care face ravagii din noaptea de miercuri spre joi la un important depozit de munitii din estul Ucrainei ar avea drept cauza un "act de sabotaj", conform procurorului militar sef al Ucrainei, Anatoli Matios, dar experti militari, precum Dmitri Tamciuk, in prezent deputat in parlamentul de la Kiev, inclina sa creada ca este vorba nu de o "diversiune", ci de nepasare si neglijenta, potrivit publicatiei Gordon.com.  "Incendiul la depozitul de munitii din regiunea Harkov este rezultatul logic al faptului ca, pe parcursul celor trei ani de razboi, niciunul dintre oficialii responsabili de protectia si respectarea sigurantei siturilor strategice din Ucraina nu a ajuns in fata justitiei", a afirmat expertul citat.  Procurorul militar sef insista insa asupra versiunii sale si a spus joi, intr-o conferinta de presa la Kiev, ca inaintea exploziei de la depozitul de munitii de langa Balakleia, regiunea Harkov, a fost auzit un sunet asemanator celui facut de o drona, potrivit postului de televiziune ucrainean 112, care a difuzat in direct briefingul sau de presa. 

"Înainte de explozie s-a auzit zgmotul facut de un aparat de zbor, asemanator celui facut de o drona, dupa care s-a auzit explozii in doua locuri" pe teritoriul depozitului, a insistat el. 

"Un incendiu s-a declansat la ora locala 02:46 (00:46 GMT) din cauza unui act de sabotaj" la un depozit de langa micul oras Balakleia, in apropiere de Harkov, scrisese anterior procurorul militar pe pagina sa de Facebook, referindu-se la rezultatele unei "anchete". 

În aceeasi conferinta de presa, sustinuta intre orele locale 10:00 si 11:00, procurorul militar sef al Ucrainei a mai spus ca inca nu s-a trecut la stingerea incendiului, deoarece munitiile continua sa explodeze. "Stingerea incendiului nu poate fi efectuata si nu se efectueaza", a declarat Matios, citat de postul de televiziune 112 in pagina sa electronica. 

Depozitul adapostea peste 138.000 de tone de munitie si obuze, in principal de artilerie, conform aceluiasi responsabil ucrainean, care a precizat ca nu a primit nicio informatie cu privire la posibilele victime.  "Evacuarea locuitorilor de pe o raza de 5 km este in curs. Este aproape incheiata", a declarat agentiei Interfax-Ukraina, Stepan Maselski, seful administratiei locale. Potrivit canalelor media ucrainene, circa 20.000 de persoane au fost evacuate in cursul diminetii din Balakleia si localitatile invecinate. 

Armele stocate in acest depozit erau in principal destinate alimentarii trupelor ucrainene care lupta impotriva rebelilor prorusi in regiunile invecinate din Est, conform postului de televiziune One Plus One. În decembrie 2015, "o tentativa de incendiere a depozitelor de la Balakeia a avut deja loc", conform sursei citate.  Continand in general cantitati vaste de arme si munitii, stocate in conditii adeseori rudimentare, depozitele de munitii din Ucraina sunt uneori vizate de rebelii prorusi, scrie AFP.  În acelasi timp, secretarul adjunct al Consiliului National pentru Securitate si Aparare al Ucrainei, Aleksandr Litvinenko, a sugerat posibila implicare a Rusiei in incidentul de la depozitul de munitii din Harkov, conform Unian. AGERPRES


(148 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

VIDEO + GALERIE FOTO - Explozii in lant si incendiu puternic la un depozit de munitie din Ucraina | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31903696060181 seconds.