Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei SRI: Parlamentul nu are atributii legale in a solicita desecretizarea protocoalelor SRI-DNA

Publicat de: ---

Bursa

„Exista o procedura legala . Pe procedura legala respectiva, Parlamentul nu are atributii. Deci trebuie sa mergi la Guvern si intiativa desecretizarii trebuie sa o aiba institutiile care sunt semnatare. Procedura e foarte clar stabilita”, a spus Tutuianu, solicitat sa comenteze declaratia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, privind posibilitatea ca Parlamentul sa ceara CSAT, SRI si Parchetului General sa desecretizeze protocoalele.

Intrebat daca institutiile semnatare ale protocoalelor ar putea eluda o astfel de solicitare de desecretizare venita chiar din partea Parlamentului, Tutuianu a raspuns: „Existe niste conditii expres prevazute in lege pentru desecretizare si exista clar un anume tip de initiativa pe care, repet, nu stiu daca il putem regasi in dreptul Parlamentului”.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a precizat, luni, ca a discutat cu omologul sau de la Senat, Calin Popescu Tariceanu, despre posibilitatea ca Parlamentul sa ceara CSAT, SRI si Parchetului sa desecretizeze protocoalele.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

„Am vorbit cu domnul Tariceanu astazi (luni, n.r.) si maine o sa ne vedem din nou la Birourile permanente reunite si o sa vedem procedural daca avem aceasta competenta ( de a solicita desecretizarea, n.r.). Nu vad de ce nu am avea-o”, a spus Dragnea.

„Sigur ca da, sa cerem, daca nu e nimic ilegal si neconstitutional in acele protocoale, de ce sa nu fie toata lumea satisfacuta, ca si curiozitate?”, a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

El a aratat ca are in vedere trimiterea de catre Parlament a unei solicitari oficiale atat catre CSAT, cat si catre SRI si Parchetul General.

„(trimitem solicitari n.r.) si catre SRI, si catre Parchetul General, si catre CSAT. Sa vedem ce o sa mai zica”, a mai spus Dragnea.

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu a declarat, tot luni, ca este de acord "in principiu" cu desecretizarea protocoalelor dintre DNA si SRI, insa o decizia in privinta posibilitatii ca Parlamentul sa solicite acest lucru va fi luata dupa o discutie in Birourile Permanente Reunite.

"In principiu, de desecretizare, sigur ca sunt de acord dar trebuie sa hotaram impreuna, sa vedem care sunt documentele si va spun exact. Asa, la modul generic, da, sunt de acord", a declarat presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu.

Citeste si: Comisia de aparare din Senat a respins proiectul care modifica procedura de numire a sefului DGIA Citeste si: INCIDENT la instanta suprema. Protestatar: Am foaie si pix, semnati demisia? / Dragnea: Cred ca doriti demisia mea din viata Citeste si: Initiativa cetateneasca pentru revizuirea Constitutiei, scoasa de pe lista de vot final Citeste si: Premierul Grindeanu, sigur in privinta incadrarii in deficitul bugetar: Nu avem, in acest moment, motive de ingrijorare Citeste si: Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finantelor in guvernul Ponta, este noul presedinte al Comisiei de buget - finante din Senat

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Share pe Facebook


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei SRI: Parlamentul nu are atributii legale in a solicita desecretizarea protocoalelor SRI-DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31173992156982 seconds.