Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: De ce este acuzata Elena Udrea. Judecatorii ICCJ pregatesc sentinta in dosarul Gala Bute

Publicat de: ---

Antena 3

Judecatorii Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) ar putea da, marti, sentinta in dosarul „Gala Bute”, in care fostul deputat Elena Udrea este acuzata, printre altele, de luare de mita si abuz in serviciu .

Elena Udrea este acuzata si de tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja si ar fi determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului.

Elena Udrea a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si ar fi participat la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

21 de ani cu executare au cerut procurorii in dosarul Gala Bute, iar magistratii sunt asteptati sa dea astazi sentinta, dupa aproape doi ani de proces.

În acelasi dosar au mai fost trimise in judecata alte 7 persoane, printre care si fostul ministru al Economiei, Ion Ariton si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.


(351 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

De ce este acuzata Elena Udrea. Judecatorii ICCJ pregatesc sentinta in dosarul Gala Bute | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29814910888672 seconds.