Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Un mare lant de hipermarket-uri isi face propria cooperativa agricola care va livra 5.000 de tone de legume direct de la producatori

Publicat de: ---

romanialibera

Al doilea cel mai mare retailer din Romania dupa cifra de afaceri, carrefour, si-a infiintat propria cooperativa agricola, denumita Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, care cuprinde la inceput 80 de familii de producatori agricoli, care vor livra in jur de 5 .000 tone de legume, recoltate de pe o suprafata de 60 de hectare, potrivit reprezentantilor companiei.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Initiativa Carrefour vine in contextul in care legea „51% produse romanesti pe raftul supermaketurilor" ar urma sa fie modificata astfel incat sa poata fi aplicata in randul tuturor comerciantilor de produse agroalimentare, potrivit presedintelui Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor. In momentul prezent, Romania se afla in prima etapa a unei proceduri de infringement din cauza acestei legi, Comisia Europeana acuzand Romania de incalcarea principiului liberei circulatii a marfurilor.

„Poiectul initiat de grupul Carrefour in Romania aduce mai aproape producatorii agricoli cu experienta si consumatorii care apreciaza produsele romanesti de calitate", se arata in invitatia la conferinta de lansare a Cooperativei Agricole Carrefour Varasti.

Infiintarea unei cooperative agricole ar permite lantului de magazine Carrefour sa se aprovizioneze local fara sa aiba grija colectarii legumelor din mai multe surse, in contextul in care cooperativele agricole functioneaza dupa modelul unui centru de colectare, care permite fermierilor sa isi valorifice mai bine productiile.

Reticenta producatorilor de a se asocia in cooperative este una dintre principalele provocari din agribusinessul romanesc, in contextul in care doar 1% din totalul producato­rilor agricoli din Romania sunt orga­ni­zati in prezent in cooperative, potrivit datelor publice.

Din cele aproape 200 de coope­ra­ti­­ve agricole care au reusit sa aiba ru­la­je in 2015, cele mai mari vanzari to­ta­le le-a inregistrat cooperativa agri­cola Dobrogea Sud, formata din 43 de mem­bri, un business de peste 15 mil. eu­ro care a tranzactionat 50.000 de to­ne de cereale si oleagi­noa­se anul trecut, scrie Ziarul Financiar. 


(254 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Un mare lant de hipermarket-uri isi face propria cooperativa agricola care va livra 5.000 de tone de legume direct de la producatori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32639098167419 seconds.