Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Parlamentul va stabili un prag valoric sub care abuzul in serviciu nu va mai fi infractiune

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat marti ca Parlamentul este cel care urmeaza sa stabileasca pragul valoric sub care abuzul in serviciu sa nu mai fie infractiune . 

"Trebuie sa existe o anumita gravitate a faptei ca sa fie infractiune si plafonul este una din aceste conditii. Acest prag nu este prestabilit, va fi stabilit, evident, de catre organul legiuitor, singura autoritate legislativa fiind Parlamentul Romaniei", a spus Nicolicea la Palatul Parlamentului, intrebat cine ar trebui sa stabileasca acest plafon. 

El a adaugat ca nici Curtea Constitutionala nu poate veni explicit cu un astfel de plafon, dar poate ca, prin jurisprundenta pe care o are, sa evalueze cam in ce zona s-ar afla un pericol social suficient pentru ca fapta sa devina infractiune. 

"Daca va veti uita in legile si ordonantele dupa care se ghideaza DNA, o sa observati ca o infractiune grava acolo este trecuta de la 600.000 de euro in sus, deci in legislatia actuala, si, de asemenea, abuzul in serviciu este de competenta DNA de la un milion de euro. Prin urmare, 200.000 de lei, care insemna 40.000 - 50.000 de euro, era a douazecea sau a zecea parte din ceea ce exista in momentul de fata in legislatie. Mi se pare ca e destul de jos pragul (de 20.000 de lei - n.r.)", a mentionat Nicolicea. 

Marti, judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au admis cererea invocata de fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, privind sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate a unui articol din Codul penal care reglementeaza infractiunea de abuz in serviciu. 

Exceptia de neconstitutionalitate se refera la dispozitiile art.248 Cod penal anterior, corespondent in art. 297 alin.1 noul Cod penal si art. 132 din Legea nr.78/2000. 

La termenul de marti al procesului, in care este judecat si Liviu Dragnea, avocatul Toni Neacsu, cel care o apara pe Bombonica Prodana, a explicat ca doreste ca CCR sa se pronunte asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul in serviciu sa nu mai fie infractiune. 

De asemenea, Toni Neacsu a spus ca acuzatiile retinute de DNA in sarcina clientei sale se refera si la incalcarea legislatiei secundare - regulamente si fisa postului.

Sursa: Agerpres


(356 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Parlamentul va stabili un prag valoric sub care abuzul in serviciu nu va mai fi infractiune | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30308389663696 seconds.