In PNL a inceput lupta pe locurile de la parlamentare [1]

(adsbygoogle = window

.adsbygoogle || []).push({});

Presedintii de filiale din tara au termen pana pe 15 august sa trimita la centru listele de candidati pentru alegerile parlamentare si semnaturile necesare. Teoretic, selectia pentru listele electorale pe care o fac presedintii de filiale si cei din birourile judetene ar trebui sa tina cont de notorietatea candidatilor, integritatea lor si realizarile pe care le-au facut de-a lungul timpului. În plina disputa pe locurile pentru parlamentare, seniorul Mircea Ionescu Quintus l-a propus pe Dacian Ciolos in fruntea partidului.

În realitate, pedelistii si vechii liberali se acuza reciproc ca fiecare vrea sa-si favorizeze propria tabara. De aici si lupta ca presedintele de filiala sa fie unul de-ai lor. De exemplu, la Satu Mare este razboi pe fata. Deputatul Andreea Paul si-a dat demisia din functia de vicepresedinte PNL, nemultumita ca nu a obtinut ea sefia organizatiei judetene. Imediat, toti fostii PDL-isti s-au retras din biroul judetean, nemultumiti ca in forul de conducere sunt doar 17 fosti democrat-liberali si 30 de liberali, acuzand o reprezentare neparitara. Surse din PNL au declarat pentru Jurnalul National ca in acelasi mod se va face si impartirea pentru parlamentare. "Unde sunt liberali o sa si-i puna pe ai lor si invers. Nu se poate asa, nu suntem un singur partid, suntem doua si ne uram intre noi", a povestit un deputat PNL pentru Jurnalul National.

Cer bani pentru analize

Atat fostii pedelisti, cat si vechii liberali spun ca ei ar trebui sa aiba prioritate pe liste. Prima conditie pusa insa de partid este sa achite cate 500 de euro pentru sondajele care se vor face la centru. "Si la alegerile locale ne-au cerut bani, i-am dat, dar dupa aia au pus candidati tot pe cine au vrut ei, fara sa tina cont de rezultatele sondajului", au declarat pentru Jurnalul National surse din Biroul Politic. Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a vrut sa-i linisteasca pe liberali. "Toti suntem liberali. Nu mai pot fi paritati, intre timp au fost alegeri locale si au fost alesi peste 1.800 de primari. Le-am transmis colegilor ca doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste, pe pozitii asa-zis eligibile. Scorul partidului va fi suma rezultatului organizatiilor". Asa ca batalia se va duce in prima faza in filiale, pentru listele care vor fi trimise la centru, urmand ca in Modrogan sa se decida ordinea efectiva. Membrii de partid sunt suparati ca cei din conducere cauta oameni noi pe care sa-i faca senatori sau deputati din partea PNL. "Mie imi plac doi ministri cel putin din cabinetul condus de Dacian Ciolos, o sa avem discutii cu ei, e vorba de Vlad Voiculescu si Dragos Paslaru", declara Alina Gorghiu in urma cu cateva saptamani. Desi, neoficial, mai multi liberali sunt nemultumiti de politica celor din conducere, un singur deputat le-a cerut demisia celor din structurile de conducere. Diana Tusa le-a cerut liderilor PNL sa-si asume esecul de la Bucuresti, pentru ca toti candidatii au fost desemnati arbitrar. Cererea a ramas fara raspuns, dar si fara sustinerea altor membri din Biroul Politic National.

 

Mie imi place foarte mult domnul Ciolos. Un ardelean serios, modest, priceput. Dar asta depinde de el, daca vrea sa vina in fruntea unui partid si mai ales a partidului nostru.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Iul 2016 - 05:28
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55832&titlu=In_PNL_a_inceput_lupta_pe_locurile_de_la_parlamentare