Republica Moldova: Motiunea de cenzura impotriva guvernului de la Chisinau a cazut din lipsa de cvorum Update [1]

Deputatii care formeaza majoritatea parlamentara de la Chisinau au declarat ca motiunea de cenzura depusa de socialisti, cu sprijinul grupurilor comunist si liberal-democrat, reprezinta un demers neserios si ca nu vor participa luni la dezbaterea acesteia, relateaza Radio Chisinau

. Ulterior, motiunea a cazut din lipsa de cvorum.

Update 14:49 Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Filip a picat din lipsa de cvorum. S-a constatat ca in sala de sedinte a Parlamentului erau prezenti doar 47 de deputati, potrivit publika.md.

Potrivit Jurnal.md, Parlamentul a fost convocat de urgenta luni pentru a dezbate o motiune de cenzura impotriva guvernului condus de premierul Pavel Filip, dupa ce executivul anuntase ca isi va asuma raspunderea pentru un pachet de legi intre care si una care se refera la miliardul de dolari fraudat la sfarsitul anului 2014."Ne declaram sprijinul pentru guvern si pentru decizia de a-si asuma raspunderea pentru pachetul de legi respectiv. Pentru ca ne aflam in fata unei motiuni de cenzura impotriva unui guvern responsabil, o motiune de cenzura prin care cei care au furat incearca de fapt sa-si ascunda urmele, noi nu vom participa la aceasta dezbatere falsa', se spune intr-o declaratie difuzata presei.

Citeste si Candidatul liberal la presedintia Republicii Moldova: Dam semnalul inceperii bataliei pentru unirea cu RomaniaPremierul moldovean Pavel Filip a anuntat cu o saptamana in urma ca vrea sa semneze un memorandum de imprumut cu FMI in luna octombrie si ca, din lipsa de timp, guvernul a decis sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului pentru sapte proiecte de lege.Potrivit Deutsche Welle, intre acestea figureaza si proiectul care prevede convertirea in datorie de stat a creditelor de urgenta in valoare de 13,5 miliarde de lei moldovenesti, ce vor fi transferate de Banca Nationala a Moldovei catre cele trei banci devalizate in 2014 — adica punerea datoriei pe umerii cetatenilor. Altfel spus, populatia va trebui sa intoarca fondurile devalizate prin complicitatea autoritatilor de supraveghere in urmatorii 25 de ani, cu tot cu dobanda, aproximativ 21 de miliarde de lei moldovenesti. Conform DW, aceasta inseamna ca fiecare copil nascut de acum incolo in Republica Moldova va datora statului din prima zi de viata 4.000 de lei (182 euro).


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Oct 2016 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56769&titlu=Republica_Moldova__Motiunea_de_cenzura_impotriva_guvernului_de_la_Chisinau_a_cazut_din_lipsa_de_cvorum_Update