Incident la Inalta Curte. O femeie i-a cerut lui Liviu Dragnea sa-si dea demisia. Dragnea: Sunteti colega cu Victor Ponta [1]

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a venit marti la instanta suprema, pentru judecarea dosarului de abuz in serviciu in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman

. Înainte de inceperea procesului, o femeie s-a dus langa Dragnea si i-a zis, discret, "demisia".

Foto: RomaniaTV.net Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

UPDATE Prezent marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a participat la procesul in care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu, Liviu Dragnea a avut un schimb de replici cu o femeie care i-a cerut demisia.

Incidentele au inceput inca din sala de judecata, cand femeia s-a apropiat de Dragnea si i-a soptit: "Demisia". Ea a fost scoasa imediat din sala de un jandarm.

Dupa terminarea procesului, in momentul in care Dragnea a inceput sa dea declaratii jurnalistilor, o alta femeie s-a apropiat de liderul PSD cu un bilet pe care scria: #REZIST.

In continuare, Dragnea a avut un schimb de replici cu prima femeie, in timpul carora liderul PSD a facut referiri si la Victor Ponta.

Femeie: Domnule presedinte, sunteti cel mai rezistent membru USL, pentru ca ceilalti au fost exmatriculati. Felicitari pentru rezistenta.

Dragnea: Sunteti colega cu Victor Ponta, inteleg. Il citati.

Femeie: In sala v-am intrebat daca va dati demisia si m-ati intrebat: acum sau dupa. V-am pregatit o coala si un pix.

Dragnea: Doamna, dumneavoastra si cei din spatele dumneavoastra nu doresc demisia mea dintr-o functie anume, ca nu mi-ati spus din ce functie.

Femeie: Din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Dragnea: Cei cu care vorbiti, au si dreptul sa vorbeasca? Va intreb, cu respect(...) Cred ca dumneavoastra doriti demisia mea din viata. Sunt foarte multi din cei care va sustin, care incep sa fie din ce in ce mai deranjati ca eu de mult timp spun adevarul despre ceea ce se intampla in Romania. Despre bani straini care intra in Romania, despre romani care sunt finantati, despre oameni care fac foarte mult rau acestei tari.

Femeie: Raspundeti la intrebare cu da sau nu.

Dragnea: Raspunsul este nu.

Dragnea catre jurnalisti: Telul meu in viata nu este sa conversez cu Victor Ponta in fiecare zi. Indraznesc din cand in cand sa nu ii raspund.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie ii audiaza pe unii dintre inculpatii din acest dosar si urmeaza sa ia o decizie in cazul unei solicitari a fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, care vrea sesizarea Curtii Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionale a prevederilor referitoare la abuzul in serviciu, infractiune de care este acuzata.

Avocatii Bombonicai Prodana arata, in cererea de sesizare a Curtii Constitutionale, ca pentru a pune sub acuzare o persoana pentru abuz in serviciu, trebuie sa existe un prag minim al pagubei, apreciind ca incriminarea faptei fara raportare la un prejudiciu, cum este este prevazut in prezent in lege, ar fi neconstitutionala. Prejudiciul in acest dosar a fost estimate de procurori la 108.000 de lei.

Si OUG 13 de modificare a codurilor penale, adoptata in 31 ianuarie si abrogata cinci zile mai tarziu, prevedea ca punerea sub acuzare pentru abuz in serviciu se poate face daca prejudiciul produs este de cel putin 200.000 de lei.

La termenul din 14 februarie, Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca nu vrea sa fie judecat prin procedura simplificata, pentru ca se considera nevinovat, precizand ca nu se prevaleaza de dreptul la tacere, ci vrea sa fie audiat.

Cinci inculpati au ales judecata prin procedura normala, sustinand ca acuzatiile aduse de procurorii DNA sunt nefondate.

Alti trei inculpati - Gheorghe Nicusor, fost  sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC Teleorman, Anisa Stoica, care la data faptelor era angajata la aceeasi institutie, si Adriana Botorogeanu - au spus ca recunosc faptele de care sunt acuzati si vor sa fie judecati prin procedura simplificata, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor.

Doi inculpati care au lipsit de la acel termen vor fi intrebati marti ce procedura de judecata aleg.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

"In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

"Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite in cuantum total de 108.612 lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) si Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal", arata procurorii DNA in rechizitoriu.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2016, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Referendumul", dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor din dosarul "Referendumul”, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Publicat de : ---
Data publicrii: 29 Mar 2017 - 05:31
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=60355&titlu=Incident_la_Inalta_Curte__O_femeie_i_a_cerut_lui_Liviu_Dragnea_sa_si_dea_demisia__Dragnea__Sunteti_colega_cu_Victor_Ponta