Joi, 18 Octombrie 2007 - 06:13 AM Aleg.RO: Botosani s-a infratit cu orasul Laval

Publicat de: ---

evenimentulzilei O premiera in istoria relatiilor dintre Canada si Romania: infratirea a doua orase, respectiv Laval si Botosani, desfasurata marti, la Primaria Laval .

In timpul ceremoniei de semnare a documentelor de catre primarii celor doua orase, Gilles Vaillancourt si Catalin Flutur, linga drapele Canadei si provinciei Québec a fost arborat si cel al Romaniei.

La festivitate a luat parte si ambasadorul Romaniei la Ottawa, Elena Sava Stefoi, precum si o delegatie a profesorilor si elevilor de la Liceul de Stiinte ale Naturii ‘’Grigore Antipa' din Botosani, liceu infratit cu Colegiu privat ‘’André-Grasset’’ din Montréal.Potrivit unor estimari, numarul romanilor stabiliti in Laval este de aproximativ 3.000. Dupa cum spune primarul Vaillancourt, primul emigrant roman care s-a statornicit in regiunea actualului oras Laval, in fostul sat St.-Martin, a fost Ion Beldie, in 1926. Initial, el s-a angajat la o ferma, pe care a cumparat-o ulterior. Jean-Jacques Beldie, fiul primului emigrant roman din Laval, este membru al Consiliului Municipal si presedintele Societatii de transport in comun din oras. De altfel, spune Vaillancourt, acesta a fost un element important in decizia orasului Laval de a se infrati cu un oras din Romania.


(1222 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Botosani s-a infratit cu orasul Laval | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.45493602752686 seconds.