Sâmbătă, 03 Decembrie 2005 - 08:34 AM Aleg.RO: Romania nu trebuie sa accepte o reducere cu 10% a bugetului alocat de UE

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Social-democratul Titus Corlatean a solicitat guvernului si presedintelui sa actioneze foarte rapid pentru a semnala ca Romania nu accepta o reducere cu 10% a bugetului destinat statelor nou admise in UE . Titus Corlatean a adaugat ca este vorba 11 miliarde de euro pentru perioada 2007-2009, dar si de sume importante pentru Romania, Bulgaria si Ungaria pentru previziunile pe 2009-2013.

Euroobservatorul PSD Titus Corlatean a atras, ieri, atentia ca exista negocieri foarte dure cu privire la previziunile bugetare ale Uniunii Europene pe perioada 2007-2009. Corlatean a explicat ca Marea Britanie, care detine in prezent presedintia UE, a facut o propunere de reducere cu 10% a finantarii noilor state membre. "Propunerea de reducere a finantarilor ar insemna o lovitura serioasa data eforturilor de modernizare si de reducere a decalajelor de dezvoltare pe care statele nou admise in UE le au fata de celelalte state", a declarat Corlatean.

Pe de alta parte, euroobservatorul roman s-a referit si la scandalul aparut in presa privitor la centrele de detentie care ar exista pe teritoriul tarii noastre.

Acesta a spus insa ca nu este o chestiune care sa vizeze in primul rand Romania si ca la Parlamentul European nu s-a luat nici o decizie cu privire la infiintarea unei comisii de ancheta in acest sens. "Daca au existat probleme cu adevarat, ar trebui pusa intrebarea in primul rand statelor membre UE", a afirmat Corlatean. Totusi, a afirmat deputatul PSD, joi, la Comisia de politica externa a PE s-a pus problema pozitiei pe care institutia europeana sa o adopte in aceasta situatie. Titus Corlatean a adaugat insa ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa dea semnale foarte clare ca aceste centre de detentie nu exista pe teritoriul Romaniei. El a mai adaugat ca in aceste zile s-a incercat in cadrul comisiei competente a Parlamentului European, Comisia de justitie, afaceri interne si drepturi civile, trasarea unor distinctii foarte utile, cu ajutorul carora se vor putea lua masuri daca se va dovedi ca zborurile si escalele avioanelor americane au existat cu adevarat.


(396 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Romania nu trebuie sa accepte o reducere cu 10% a bugetului alocat de UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57601714134216 seconds.