Marți, 06 Decembrie 2005 - 06:25 AM Aleg.RO: PSD nu va contesta bugetul la Curtea Constitutionala

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Biroul Permanent National al PSD a decis in sedinta de ieri sa nu conteste legea bugetului de stat si pe cea a asigurarilor sociale de stat la Curtea Constitutionala . Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat insa ca social-democratii ii cer presedintelui Traian Basescu sa nu promulge aceste legi. "In continuare, solicitam presedintelui Traian Basescu sa ramana consecvent si sa nu promulge legea bugetului de stat si a asigurarilor sociale. Acest act normativ trebuie asumat de premier si guvern in forma in care au fost adoptate", a spus Diaconescu. In contextul in care liderii pesedisti au luat o astfel de hotarare, nici membrii Partidului Romania Mare nu vor putea ataca cele doua legi, numarul parlamentarilor peremisti fiind insuficient pentru un astfel de demers. In schimb, Diaconescu a afirmat ca PSD va depune o plangere in contencios administrativ cu privire la decizia de infiintare a Comunitatii Nationale de Informatii.

"Din punct de vedere legal, CSAT, ca si presedintele Romaniei, nu are dreptul la o initiativa legislativa si cu atat mai mult de a lua o decizie pentru a crea o noua institutie", a declarat Cristian Diaconescu.

Pe de alta parte, in BPN al PSD s-a adus in discutie oportunitatea prezentei in parlament a primului-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, pentru a prezenta situatia exacta privind solutiile gasite de executiv pentru populatia sinistrata in urma inundatiilor din aceasta vara.


(616 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

PSD nu va contesta bugetul la Curtea Constitutionala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60395312309265 seconds.