Luni, 27 Martie 2006 - 06:56 AM Aleg.RO: Parteneriat între Ministerul Sănătății și Sectorul 2

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Ministrul Eugen Nicolăescu, a declarat că între Ministerul Sănătății și Primăria sectorului 2, ca urmare a bunei colaborări, s-a dezvoltat un proiect în interesul Spitalului "Sf. Pantelimon" și al comunității. Primăria sectorului 2 a preluat - astfel - o secție exterioară a Spitalului "Sf. Pantelimon", care se numea "Sf. Ciprian", în felul acesta spitalul degrevându-se de o cheltuială importantă.

Eugen Nicolăescu a menționat - în cadrul vizitei pe care a întreprins-o duminică la Spitalul Sf.Pantelimon, că în spațiul care a fost pus la dispoziția Primăriei se vor dezvolta servicii necesare cetățenilor.

Colaborarea dintre comunitatea locală și Ministerul Sănătății se concretizează și printr-o finanțare substanțială în valoare de 46 miliarde de lei vechi, pe care primăria îi va acorda spitalului pentru reabilitare, a subliniat ministrul. El a adăugat că este în interesul tuturor ca să se dezvolte astfel de colaborări.

Eugen Nicolăescu a anunțat că a început seria de activități în acest sens cu comunitățile locale din zonele unde urmează să se construiască cele 8 spitale regionale și cele 20 județene pentru a identifica locațiile., făcând referire la faptul că în urmă cu trei săptămâni, la Sibiu, împreună cu primarul orașului, a identificat deja două posibile locații pentru un viitor spital județean.

Ministrul a menționat și zona Fundeni, pe care a vizitat-o duminică și unde urmează să se construiască un spital regional, prilej cu care a avut și o întâlnire cu parteneri francezi în perspectiva dezvoltării unui institut al inimii pentru copii în această zonă.

Eugen Nicolăescu a accentuat asupra schimbului de management care s-a făcut între Primăria sectorului 2 și Spitalul "Sf. Pantelimon" în interesul cetățeanului.

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, care l-a însoțit pe ministrul Nicolăescu pe parcursul vizitei, a reliefat importanța pe care Spitalul "Sf. Pantelimon" o reprezintă pentru sector și în mod special pentru zona Pantelimon unde locuiesc peste 100.000 de persoane.

Edilul-șef aș sectorului 2 a subliniat că autoritățile locale doresc ca spitalul să fie unul etalon atât din punct de vedere al condițiilor cât și al înaltului profesionalism al medicilor. Onțanu a menționat că suma a fost aprobată de Consiliul Local, studiul de fezabilitate a fost făcut tot cu fonduri de la Primărie, urmând ca în perioada următoare să se înceapă reabilitarea unității și a subliniat ferm că cine dorește ca populația să aibă un grad de sănătate mare trebuie să se implice, în acest sens un ro important revenind autorităților locale.


(413 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Parteneriat între Ministerul Sănătății și Sectorul 2 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76337599754333 seconds.