Luni, 27 Martie 2006 - 07:00 AM Aleg.RO: Aurelian Pavelescu susține că Traian Băsescu face presiuni la PPE pentru PD

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Vicepreședintele Partidului Popular Creștin Democrat Aurelian Pavelescu l-a acuzat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, pe președintele Traian Băsescu că își face campanie electorală asumându-și meritele pentru integrarea la timp a României în Uniunea Europeană. Aurelian Pavelescu: "Traian Băsescu nu ar trebui să-și facă campanie electorală pe seama integrării, pentru că nu este meritul lui personal. Este un efort pe care întreaga țară l-a făcut și îl face de zece ani pentru această integrare, iar acest efort nu poate fi folosit, acum, doar de Traian Băsescu pentru a-și atrage popularitatea oamenilor".

El a ridicat întrebări cu privire la prezența președintelui României la o întâlnire a liderilor partidelor populare din Europa, subliniind că Traian Băsescu nu mai este președintele PD și a afirmat că nu ar fi trebuit să discute cu alți președinți de partide pe chestiuni de sprijin politic.

Pavelescu a declarat că Băsescu încearcă să facă presiuni asupra Partidului Popular European (PPE), pentru ca acesta să schimbe cât mai curând statutul PD-ului din observator, în cel de membru asociat sau cel de membru cu drepturi depline.

Aurelian Pavelescu: "Băsescu s-a întâlnit cu lideri ai partidelor populare din Europa și a venit de acolo cu afirmația că PD a intrat în PPE. Nu înțeleg ce căuta Traian Băsescu acolo. El nu mai este președintele PD și nu avea nici un fel de cădere să reprezinte acest partid".

Deputatul îl acuză pe președintele României că a câștigat alegerile cu discursuri mai degrabă țărăniste decât democrate, cu discursuri populiste gen anti-sistem, dar de când a ajuns în fruntea țării nu a făcut nimic pentru a duce la îndeplinire ceea ce a promis.

Aurelian Pavelescu: "Procurorul general al României nu a fost schimbat, nici șefii serviciilor secrete, iar simpla chemare la Parchete a unora nu este o dovadă că se întâmplă ceva în sistem".

Deputatul Aurelian Pavelescu este fost membru PD, el candidând în alegerile parlamentare din noiembrie 2004 pe listele democraților. Ulterior, a plecat din PD și s-a înscris la Partidul Inițiativa Națională - înființat de Cozmin Gușă. De la PIN Pavelescu a sărit în barca la PPCD.


(461 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Aurelian Pavelescu susține că Traian Băsescu face presiuni la PPE pentru PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61108493804932 seconds.