Marți, 28 Martie 2006 - 06:57 AM Aleg.RO: Consiliul Județean Bistrița Năsăud, amenințat cu dizolvarea

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Gheorghe Marinescu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că a aflat de intenția unora dintre consilierii județeni de a declanșa procedura de dizolvare a acestui forum legislativ local. Marinescu a declarat că are informații conform cărora dizolvarea s-ar putea produce marți, în ședința ordinară, prin depunerea demisiei de către o treime din consilieri și a celor de pe listele de supleanți, moment în care, conform legii administrației publuce locale, consiliul nu ar mai putea funcționa.

Procedura ar putea fi declanșată de consilierii PD și PNL, care dețin 13 mandate din totalul de 31 cât numără Consiliul Județean. Liderul liberalilor din CJ, Sabin Ilieși, a negat însă aceste informații, afirmând că sunt doar zvonuri și că ședința de marți va fi una absolut normală.

Marinescu, care este reprezentantul PSD, a avertizat însă, în conferința d epresă, că dacă acest lucru s-ar produce, multe dintre proiectele de interes județean ar fi blocate, dând ca exemplu programul ISPA pentru managementul deșeurilor, care se ridică la suma de 1.000 de miliarde de lei vechi.

În plus, organizarea de alegeri anticipate la județ ar însemna alte miliarde cheltuite din bani publici, pe lângă faptul că ar crea derută și debandată totală.

În cazul unor alegeri anticipate, însă, Marinescu spune că de pe lista de potențiali candidați ai PSD vor lipsi unii dintre actualii consilieri, Lazăr Ciroaie și Viorel Mărginean, care au trădat partidul și au votat de nenumărate ori alături de Alianța D.A., și că el nu va mai fi la fel de blând cu cei care l-au atacat în campania electorală din 2004.


(394 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Consiliul Județean Bistrița Năsăud, amenințat cu dizolvarea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58830404281616 seconds.