Miercuri, 05 Aprilie 2006 - 06:29 AM Aleg.RO: Deputații au adoptat modificarea Legii 44/1994 privind SRR și SRTV

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Deputații au adoptat marți, per ansamblu, în ședința în plen, propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii 44/1994 care s ereferă la organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, după ce cu o zi în urmă această propunere a fost adoptată pe articole.

Din 234 de deputați prezenți la ședință, în favoarea proiectului au votat 218, "împotrivă" - 7, înregistrându-se 9 abțineri de la vot.

Propunerea legislativă adoptată marți îi are ca inițiatori pe deputatul PNL Raluca Turcan și deputații PD Valentin Iliescu și Cristian Rădulescu. Camera Deputaților este prima cameră sesizată. Legea are caracter organic și a primit avizul Consiliului Legislativ.

Conform noii legi, taxele plătite de populație pentru radio și televiziuni vor fi colectate în continuare de societatea Electrica, în condițiile în care, așa cum consideră deputații, nu există deocamdată un mecanism acceptabil în acest sens. Totodată, deputații au stabilit că, în cazul respingerii rapoartelor celor două societăți media publice, consiliile de administrație nu vor mai fi demise de parlament.

Potrivit noii legi consiliile de administrație ale celor două societăți vor avea 13 membri, unul propus de președintele țării, unul propus de primul-ministru, unul propus de salariați, unul propus de minoritățile naționale altele decât cea maghiară și nouă propuși de grupurile parlamentare, în funcție de algoritmul politic.

Din momentul intrării în vigoare a noii legi, societatea civilă va avea la dispoziție 30 de zile pentru a-și desemna candidații în noile consilii de administrație ale SRR și SRTV.


(1498 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputații au adoptat modificarea Legii 44/1994 privind SRR și SRTV | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56590795516968 seconds.