Sâmbătă, 08 Aprilie 2006 - 08:04 AM Aleg.RO: La Bistrița Năsăud se ascute securea războiului

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News După demisia a 12 membri ai Consiliului Județean care făceau parte din Alianța DA, PSD Bistrița Năsăud a profitat și a numit rapid 12 înlocuitori de pe propriile liste. Prefectul a anunțat deja că se gândește să acționeze în contencios administrativ manevra PSD. Vineri, liderul PD Bistrița Năsăud, Ioan Oltean, a declarat într-o conferință de presă că va ataca în instanță hotărârile Consiliului Județean (CJ), prin care locurile demisionarilor democrați și liberali au fost ocupate de reprezentanți ai PSD.

Șeful democraților bistrițeni a recunoscut că inițiativa de a provoca alegeri anticipate la nivelul CJ a fost a lui și că pregătea această mișcare de mai bine de 3 săptămâni. Oltean i-a criticat pe partenerii de alianță - liberalii - pentru viteza de melc cu care s-au mișcat în obținerea semnăturilor supleanților de pe liste, de parcă n-ar fi vrut să devină consilieri județeni, dar și pentru greutatea cu care liderul lor de la centru, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, și-a dat consimțământul pentru ca cei șapte consilieri PNL să-și poată da demisiile.

Democrații l-au criticat și pe secretarul general al Consiliului Județean, Iosif Redl, afirmând că acesta ar face jocurile președintelui CJ, PSD-istul Gheorghe Marinescu. Liderii PD au subliniat că Redl a comis un abuz în serviciu pentru că nu a comunicat, așa cum prevede legea, prefecturii - hotărârile luate în ședințele Consiliului din ultima săptămână. Însă, potrivit legii administrației publice locale, Iosif Redl mai are la dispoziție 3 zile pentru a face acest lucru, având în vedere că ultima ședință extraordinară a Consiliului a avut loc joi, 6 aprilie.

Liderii dmeocrați au amenințat că vor cere Ministerului Administrației și Internelor să îl revoce din funcție pe secretarul general al CJ și că în instanță vor fi reprezentați de avocatul-deputat PD-ist Augustin Zegrean.


(383 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

La Bistrița Năsăud se ascute securea războiului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63410592079163 seconds.