Marți, 11 Aprilie 2006 - 06:57 AM Aleg.RO: Mircea Geoană: "PSD nu va vota la Senat în favoarea legii lustrației"

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Mircea Geoana 3Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a anunțat luni, într-o conferință de presă susținută după ședința Biroului Permanent Național, că PSD nu va vota, la Senat, Legea lustrației.

Șeful social-democraților a calificat proiectul drept "exagerat", subliniind faptul că prevederile acestuia ar putea afecta categorii sociale largi din România. PSD va susține un proiect de lege "mai rațional" și mai "realist", pentru faptul că principiul condamnării faptelor comunismului este un principiu care rămâne valabil în România, chiar și la 16 ani după Revoluție.

Mai mult, liderul social-democraților a anunțat că PSD va iniția un proiect de lege privind prelungirea termenului de prescripție pentru faptele produse în perioada comunismului.

Mircea Geoană: "În forma prezentată de doamna Muscă și cu amendamentele propuse de diverși lideri, în principal liberali, este o formă pur și simplu aberantă care creează o prezumție de vinovăție pentru largi categorii sociale din această țară. Nu este un proiect de lege pe care noi să-l sprijinim. De aceea, votul nostru, astăzi, în Senat, va fi împotriva acestui proiect de lege. Dacă se va dori un proiect de lege care să fie mai rațional, mai realist și care să-și atingă scopul, PSD va contribui la acesta".

Președintele PSD a explicat că nu pot fi excluse din viața publică segmente largi de populație "de la primari de comună la consilieri locali". În opinia sa, "faptul că premierul Tăriceanu, ca lider al PNL, vine în ultima clipă și încearcă să se interpună în această dezbatere, arată că inclusiv în PNL există puncte de vedere diferite".

"Dacă sunt persoane și fapte absolut demonstrabile, aceste persoane și fapte trebuie să plătească conform faptelor pe care le-au comis", a spus președintele PSD.

Totodată liderul social-democrat și-a exprimat speranța că comisia condusă de Vladimir Tismăneanu să vină cu concluzii foarte clare cu privire la condamnarea comunismului.

Mircea Geoană: "Dacă există o intenție de condamnare a comunismului, aceasta trebuie făcută și sper ca această comisie pe care Vladimir Tismănenanu o conduce să vină cu concluzii foarte clare cu privire la condamnarea comunismului ca ideologie extremă".

El a subliniat că nu este afectat direct, personal, de acest proiect de lege, și a menționat că punctul de vedere exprimat de el împotriva acestui proiect de lege nu este nici el unul personal.

"Eu nu exprim un punct de vedere personal, ci exprim unul care cred că este familiar domnului Tăriceanu și poate altor lideri de partide. Faptul că domnii Stolojan sau Mihai Răzvan Ungureanu sar în sus ca arși când este vorba de introducerea unor amendamente care îi privesc direct arată că inițiativa doamnei Muscă a fost una care a avut un scop politic și nu un scop de rezolvare a unei dezbateri complicate din societatea românească. De aceea, varianta propusă este extrem de exagerată, este croită tocmai ca să nu rezolve problema ci să o complice", a precizat Geoană.

Votul final privind legea lustrației va fi dat, luni după-amiază, la Senat.


(449 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mircea Geoană: "PSD nu va vota la Senat în favoarea legii lustrației" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57414293289185 seconds.