Marți, 04 Iulie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Băsescu: "Nu sunt dispus să fiu solidar cu Guvernul"

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Traian Basescu 6În cadrul unei emisiuni radiofonice, președintele Traian Băsescu a subliniat faptul că nu este dispus să fie solidar cu Guvernul, mai ales în cazurile când acesta nu pune în aplicare promisiunile făcute în campania electorală, deși o poate fce. Șeful statului a subliniat două cazuri: debandada din sistemul snaitar și nealocarea unui procent de 5% din PIB pentru Ministerul Educației.

Traian Băsescu: "Mai mult sau mai puțin, predecesorii mei au fost solidari cu guvernele pe are le-au avut, lucru pe care eu nu sunt dispus să-l fac. Pentru că mi-aș încălca una dintre prerogativele mandatului prezidențial, acela care mă obligă să veghez la buna funcționare a instituțiilor statului. Din acest motiv eu nu pot să mă simt tot timpul solidar cu Guvernul, mai ales atunci când nu-și îndeplinește promisiunile asumate pe care poate să le îndeplinească. (...) Nu pot să nu observ că merge prost sănătatea, paradoxal nu pentru că nu are banii necesari! (...) În spitale este o ineficiență extremă! Și aici ministrul Sănătății are susținerea mea fără rezerve pentru reformarea sistemului sanitar! (...) Cum să nu văd că Guvernul nu alocă cât a promis Ministerului Educației. (...) Cum pot să mă fac că nu văd când asta, eu însumi am promis asta în campania electorală?!"

Mai mult, președintele Băsescu a subliniat iritat că nu este normal ca la 16 ani după Revoluție, statul român să funcționeze în același sistem centralizat ca pe vremea lui Ceaușescu.

Traian Băsescu: "În momentul de față statul român este exact ca statul din vremea lui Ceaușescu din punct de vedere al instituțiilor descentralizate! (...) Pentru Ceaușescu și PSD nu-i mare problemă, pentru Alianță este o mare problemă! (...) Măcar aceste lucruri minimale trebuiau schimbate!

Șeful statului s-a arătat deranjat de atitudine ape care o au unii directori de spitale și de școli, care nu țin cont de dorințele pacienților și ale elevilor. "Dacă aceste instituții ar fi în subordinea consiliului local credeți că directorii de spital ar mai fi atât de nepăsători? Nu, pentru că ar zbura la următoarele alegerile locale, odată cu primarul! (...)", a spus președintele.

Traian Băsescu: "Se refuză această reformare a statului, această descentralizare necesară, ca să nu mai vorbim de agenții, care se calcă în picioare multe dintre ele, și care sunt folosite pentru adăpostirea prietenilor și intereselor (...) intereselor de grup care se dezvoltă, în agenții asta se promovovează!"

Șeful statului a subliniat faptul că nu are nici o putere de decizie în acest sens, că nu-i poate schimba pe cei nemerituoși și nici nu poate descentraliza serviciile.

Traian Băsescu: "Nu pot s-o fac, dar nu mă poate opri nimeni s-o spun! (...) asta o poate face Guvernul! Dar nu însemană că mă păcălește cineva dacă spune că nu trebuie să mișcăm nimic până la integrarea europeană!"


(484 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: "Nu sunt dispus să fiu solidar cu Guvernul" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57229495048523 seconds.