Vineri, 28 Iulie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Băsescu, pentru a doua oară în Biroul Oval

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Traian Băsescu se află la cea de-a doua sa vizită la Casa Albă și va fi primit și de această dată de către președintele american George W. Bush în celebrul Birou Oval. Într-o declarație a Casei Albe, remisă presei miercuri, 26 iulie 2006, care anunță primirea în Biroul Oval de către George W. Bush a președintelui României, Traian Băsescu, este subliniat faptul că România este un aliat fidel în cadrul NATO și un partener de bază în lupta pentru libertate, alături de SUA.

 

Sub conducerea lui Băsescu, România a devenit un participant activ al cooperării în zona Mării Negre și are contribuții valoroase în forțele de pace din Irak și Afganistan.

Președintele Băsescu este un fervent susținător al reformelor economice și judiciare, dar și un înfocat luptător în războiul declarat împotriva corupției, pe măsură ce România avansează pe drumul spre integrarea sa europeană.

Președintele Bush se așteaptă ca pe parcursul discuțiilor cu Traian Băsescu să abordeze teme precum relațiile bilaterale dintre cele două state, eforturile depuse pentru susținerea reformelor și a democrației în Balcani și în regiunea Mării Negre, securitatea în domeniul energiei, câștigarea războiului contra terorismului și diverse aspecte ale relațiilor economice bilaterale.

Traian Băsescu este la a doua sa vizită la Casa Albă. La 9 mai 2005, președintele român Traian Băsescu a fost primit în Biroul Oval de către președintele american George W.Bush.

Cei doi președinți au discutat atunci pe marginea unor teme de actualitate, ei împărțind aceeași poziție vis-a-vis de libertate și terorism. România - se arăta într-o declarație oficială a Casei Albe datată 9 mai 2005 - are contribuții semnificative la instaurarea democrației și păcii în Irak și Afganistan, și a stabilității în Balcani și în Regiunea Mării Negre.

Cei doi președinți au discutat, tot atunci, și despre evoluția în viitor a relației dintre SUA și România ca state aliate.

Mai mult, președintele Băsescu i-a făcut și o scurtă prezentare a evoluțiilor politico-economico-sociale din România și din zona Mării Negre.


(499 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu, pentru a doua oară în Biroul Oval | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71458196640015 seconds.