Miercuri, 02 August 2006 - 05:56 AM Aleg.RO: Năstase: "Nu vom avea pretenția de a rezolva toate conflictele din lume"

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Invitat în emisiunea "Știrea Zilei" de la Antena1, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, deputatul Adrian Năstase a declarat în mod firesc până la urmă se va discuta un calendar de retragere a trupelor române din Irak. În ceea ce privește participarea în Liban, deputatul PSD spune că acest subiect nu poate fi abordat înainte de a fi stabilită modalitatea în care se va acționa acolo.

Adrian Năstase: "Am urmărit în ultimele zile mai multe declarații pe aceste subiecte. După părerea mea, teatrul de război era, de fapt, România. Deci, până la urmă, chestiunea retragerii trupelor din Irak se va pune într-un mod firesc. Eu vă aduc aminte că în campania electorală sugeram un calendar de retragere, dar în consultare cu partenerii.

Până la urmă tot așa se va întâmpla, dar sigur că la un moment dat un cartof fierbinte pentru Traian Băsescu putea să fie util. În ceea ce privește Libanul, nu știm încă ce soluție se va găsi acolo, nu știm când și dacă va fi un armistițiu.

A pune o problemă de acest gen la acest moment mie mi se pare oarecum prea devreme și se creează în mod fals o dezbatere în legătură cu o problemă care încă nu este foarte clar definită. Nu știm încă dacă vor fi trupe ONU, dacă va fi un alt tip de forțe de interpunere.

Eu cred că în momentul de față ar fi nevoie de niște forțe de interpunere mai curând între PNL și PD sau între cele două palate. Lăsând gluma la o parte, cred că această problemă oricum va fi dezbătută în cadrul Parlamentului, iar în ceea ce privește prioritățile noastre, eu cred că nu vom avea pretenția de a rezolva toate conflictele din lume.

Mai sunt și altele, mai sunt și în Yemen și în alte părți tot felul de conflicte în care sigur că ar fi nevoie de forțe de intervenție sau de menținere a păcii.

Eu cred că avem foarte multe lucruri de rezolvat acasă și am impresia că ne ocupăm mai mult de Orientul Mijlociu decât ne ocupăm de Europa.

Și vreau să spun că în 150 de zile România va deveni membră a Uniunii Europene și, din acest punct de vedere, eu cred că dezbaterile alunecă pe niște teme care nu sunt legate de prioritățile românilor".

Deputatul PSD a adus în discuție și reforma în justiți pe care ministrul Monica Macovei o promovează.

Adrian Năstase: "Problema este dacă reforma doamnei Macovei înseamnă cu adevărat reforma în justiție. Eu am o părere complet diferită. Consider că sunt foarte multe lucruri care trebuiau făcute și nu s-au făcut.

Sunt foarte multe lucruri amânate, coduri care, iată, vedem în fiecare zi, creează probleme de procedură. Avem un Cod de Procedură care mai curând este de pe vremea lui Ceaușescu.

Avem niște reglementări din perioada aceea și care au fost după aceea peticite. Nu vreau să intru în toate amănuntele, dar aș spune că problemele din penitenciare, multe dintre chestiunile care au fost discutate în ultima vreme...

Să nu uităm că Autoritatea Națională a Penitenciarelor este în subordinea directă a ministrului justiției. În acest domeniu era nevoie de niște măsuri care să fie mai puternice.

Pe de altă parte, procurorii sunt sub autoritatea ministrului justiției. Deci, în aceste condiții, noi, într-un fel, ne concentrăm pe o zonă pe care o considerăm, să spunem, a justiției, fără ministru și ministrul este cumva, undeva foarte sus și dirijează cu bagheta chestiunile din justiție.

Când îi convine, este CSM-ul, când nu-i convine, atunci intervine pentru a schimba...

Să ne înțelegem, șeful DIICOT-ului, toți oamenii aceștia sunt numiți direct de către ministrul justiției, deci când vorbim despre ce s-a întâmplat cu autorizațiile medicale în penitenciare, vorbim despre Ministerul Justiției și despre ministru.

Toate aceste lucruri ne arată că, de fapt, noi n-am realizat foarte multe dintre lucrurile care ar trebui să fie făcute în această perioadă.

S-a văzut foarte bine, se vede foarte clar. Există niște dosare care creează miză politică. Tender este în mod evident un exemplu pe zona de Parchet General.

Dați-mi voie să spun cu modestie că și dosarul meu la DNA reprezintă o astfel de miză și din cauza asta sunt chemați cei de la SPP, au fost chemați vreo sută de tipi, de șoferi care duceau afișe electorale prin țară, în condițiile în care se spune că eu am primit... "


(421 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Năstase: "Nu vom avea pretenția de a rezolva toate conflictele din lume" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52876687049866 seconds.