Joi, 21 Septembrie 2006 - 05:58 AM Aleg.RO: Deputatul Vasile Pușcaș s-a întâlnit cu membrii delegației Grupului Parlamentar de Prietenie din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria

Publicat de: Corina CHIRAN

AMOS News Deputatul Vasile Pușcaș, Secretar al Comisiei Mixte a Parlamentului României pentru Integrare Europeană, a avut o întâlnire, miercuri, 20 septembrie cu membrii delegației Grupului Parlamentar de Prietenie din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de Dimitar Nikolov Gsndev. Deputatul Vasile Pușcaș a prezentat activitatea și proiectele Comisiei de Integrare Europeană, modul în care se realizează transpunerea acquis-ului comunitar de către Parlamentul României, procedurile de control și scrutinizare parlamentare, ca și modul cum membrii Parlamentului României se raportează la politicile europene.

În cadrul acestei întâlniri s-a propus o intensă cooperare, inclusiv în materia politicilor europene, între forurile legislative ale celor două țări.

Pușcaș a înaintat și propunerea de dezvoltare a unei cooperări parlamentare mai amplă între reprezentanții parlammentelor din zona dunăreană.

De asemenea, unul dintre subiectele atinse a fost și cel al cooperării transfrontaliere, pledându-se, atât de către delegația bulgară, cât și de către gazde pentru o mai strânsă cooperare în regiunea de sud-est a Europei, pentru ca ambele țări viitoare membre ale Uniunii Europene să poată contracara cât mai eficient provocările statutului de graniță a UE.


(448 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina CHIRAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul Vasile Pușcaș s-a întâlnit cu membrii delegației Grupului Parlamentar de Prietenie din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54999017715454 seconds.