Sâmbătă, 21 Octombrie 2006 - 07:29 AM Aleg.RO: Mureș: Prefectul și primarul se luptă în stradă

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Scandal, joi seară, în municipiul Târgu Mureș. Protagoniștii: prefectul Ciprian Dobre și primarul din Tg.Mureș - Dorin Florea. Războiul dintre cei doi nu e o poveste nouă, dar seara trecută a atins culmea. Prefectul dorea să organizeze "Ziua Recoltei" în acest week-end, motiv pentru care s-a mobilizat și a trimis către toți primarii din județ invitații de a participa la expoziția-târg în cadrul căreia puteau să-și facă cunoscute produsele și ofertele.

Doar că primarul Dorin Florea nu a fost de acord și susține că prefectul i-a solicitat abia joi dimineață autorizația necesară pentru organizarea manifestării. Așa că, spre seară, însoțit de câțiva polițiști comunitari a blocat ambele căi pe drumul de acces către "Casa Agronomului" - locul unde urma să se desfășoare "Ziua Recoltei". Și a făcut-o cu dale de beton, pentru a împiedica accesul expozanților și vizitatorilor, dar și pe prefect care, neinspirat, venise la fața locului cu mașina.

 Mai mult, se pare că tot primarul ar fi "vinovat" și de apariția unei gropi mari în mijlocul aceluiași drum de acces, dar Florea se justifică spunând că e vorba doar de "reabilitarea arterelor de circulație".

Prefectul Dobre și președintele Consiliului Județean - Alexandru Frătean - au convocat o conferință de presă - vineri - pentru a "lămuri" diferendul și a anunța că sunt în imposibilitatea de a organiza expoziția-târg de "Ziua Recoltei"

Primarul Florea spune însă că cei doi nu au respectat Legea 60/1991 - cea care reglementează adunările publice și că oricum locația aleasă era improprie organizării unei astfel de manifestări.

Sursele AMOS News spun însă că discuțiile între primarul Florea și prefectul Dobre s-au purtat  - joi seara - la modul "băi, ăsta e orașul meu".

Cert este că accesul spre "Casa Agronomului" este blocat, iar primarii din întreg județul se plâng acum că s-au chinuit să-și aducă produsele și animalele la târg degeaba.

Replica societății civile este însă promptă. Cornel Brișcaru, președintele APDO Lider, le cere celor doi "războinici" - prin intermediul unui punct de vedere - să-și ceară scuze față de locuitorii județului, "pentru umilința la care, de aproape doi ani, îi supun printr-un astfel de comportament".

Cornel Brișcaru: "De observat că în condițiile în care atât Primăria municipiului Târgu Mureș cât și Prefectura județului sunt la nivel național în coada listei celor care reușesc atragerea de fonduri pe proiecte de dezvoltare sectorială, asistăm neputincioși, din nou, la evenimente ce pot fi ușor catalogate ca ținând de comportamentul deviant.

Apreciem că de prea multă vreme crizele sunt considerate în mod nefiresc în județul Mureș tip standard de abordare a rolului acestor conducători de instituții în exercitarea atribuțiilor legale, respectiv gestionarea treburilor publice în folosul comunității. Ultimul incident din seara de 19 octombrie este unul care se înscrie în această categorie.

Solicitam public celor doi protagoniști ai aberantului incident, respectiv Primarul municipiului Târgu Mureș și Prefectul județului Mureș, să prezinte scuze cetățenilor județului pentru umilința la care, de aproape doi ani, îi supun printr-un astfel de comportament.

Considerăm necesară, de asemenea, intervenția de urgență a ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, pentru stingerea acestor conflicte, între doi reprezentanți ai autorității de stat din România, care în acest moment prejudiciază grav interesele cetățenilor județului Mureș. Aceasta deoarece atât politic, cât și instituțional, are mijloacele necesare pentru a interveni în astfel de situații".


(513 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mureș: Prefectul și primarul se luptă în stradă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65948796272278 seconds.