Vineri, 03 Noiembrie 2006 - 05:48 AM Aleg.RO: Stoica: "Băsescu a dovedit că a știut să așeze România pe o pistă externă bună"

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=44 alt="Antena 3" hspace=5 src="http://www.informatia.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=3461&viewkey=" width=53 align=left vspace=5 name=imageLocation>Invitat în studioul emisiunii "Știrea Zilei", difuzată de postul tv Antena3, Valeriu Stoica a declarat că președintele României, Traian Băsescu, este un om politic care are o mare șansă, aceea ca sub mandatul lui să se realizeze unificarea dreptei politice. "Ideea de unificare a forțelor de dreapta nu a început cu Traian Băsescu, (...). Traian Băsescu, ca om politic, are o mare șansă și de fapt până acum a dovedit că a știut să așeze România pe o pistă externă bună (...). Este posibil ca, cu mandatul lui Traian Băsescu să se producă și o reașezare a forțelor politice (...), atunci înseamnă că el va fi un mare om politic".

Totuși, nu șeful statului va fi cel care va gira această unificare, întrucât, spune Valeriu Stoica, "un președinte are un mandat de 5 ani(...), dacă vrem să facem un partid de centru dreapta puternic îl facem pentru cetățenii României" pentru mult timp, "nu pentru un ciclu electoral, nu pentru un mandat de președinte".

Cât privește actuala conducere a Partidului Național Liberal, Valeriu Stoica este sigur că aceasta va fi schimbată la un moment dat și că ea reprezintă acea parte din PNL care nu a priceput necesitatea unificării forțelor de dreapta.

Raportul de forțe dintre PNL și PD era favorabil acestei unificări în 2004, când PNL ar fi fost "câștigătorul" acestei alianțe, dar acum, la doi ani de la alegeri, raportul puterii în Alianță s-a schimbat, spune Valeriu Stoica. Și PNL ar pierde. Totuși, subliniază politicianul, interesul de partid nu contează foarte mult, chiar dacă și el vrea păstrarea identității liberale, ci "important este însă dacă ele(nr: partidele de dreapta) toate se unesc".

"Este o falsă problemă asta, cine pe cine înghite, pentru că dacă vorbim de unificarea forțelor de dreapta (...) succesul depinde de păstrarea identității politice a fiecărei părți. (...) Formula de unificare nu este rezervată gândirii mele sau propunerii pe care am făcut-o în platforma liberală" ci trebuie găsită la o "masă a negocierilor" la care să se așeze toți liderii de dreapta din România și să negocieze.

"Să ne așezăm la masă cu toții și să găsim soluția", subliniază Stoica. "Eu cred cu tărie că este posibil ca în România dreapta să fie o familie unită".

Dar fostul lider liberal spune că-și dorește și speră să poată "salva" sigla PNL. "Miza este dublă pentru noi, pe de-o parte vrem să salvăm PNL-ul cu siglă cu tot", dar importantă este și unificarea dreptei. "Noi sperăm însă că este posibil să recuperăm și sigla".


(318 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Stoica: "Băsescu a dovedit că a știut să așeze România pe o pistă externă bună" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61696195602417 seconds.