Luni, 14 Martie 2005 - 07:00 PM Aleg.RO: La Botoșani, Iliescu a fost sfătuit să candideze la Primăria Capitalei

Publicat de: ---

AMOS News Constantin Contac, liderul PSD Botosani, a dat luni tonul revoltei impotriva candidaturii lui Ion Iliescu la sefia PSD, la mai putin de 48 de ore de la vizita-fulger in Botosani a presedintelui (inca) al PSD, Adrian Nastase. Presedintele filialei botosane social-democrate, Constantin Contac, i-a recomandat luni, intr-o conferinta de presa, lui Ion Iliescu, principalul candidat la sefia PSD, sa se inscrie in cursa pentru... Primaria Generala a Capitalei

"Daca Ion Iliescu tot vrea sa fie cu adevarat de folos partidului sa-si depuna canidatura la Primaria Bucurestiului si sa ne arate ce poate pentru ca sunt sigur ca are sanse mai mari decit Marian Vanghelie", a declarat Constantin Contac. El este de parere ca PSD are nevoie acum de oameni moderni, europeni, bine pregatiti si fostul premier Nastase este ceea ce trebuie in acest moment in perspectiva adrearii tarii noastre la Uniunea Europeana.

Constantin Contac a adaugat ca la Congres delegatii botosaneni s-ar putea sa-l ajute pe Adrian Nastase si sa-l impinga in fata pentru a candida la presedintia PSD. In opinia sa fostul premier nu a pierdut alegerile de anul trecut, ci doar voturi, mai ales din strainatate, din cauza unor ambasadori slab pregatiti diplomatic ai fostului sef al statului Ion Iliescu si de aceea a castigat Traian Basescu.

Constantin Contac a mai spus ca Iliescu nu a facut altceva cat a fost presedinte, mai ales in ultimul an de mandat prezidential, decit sa arunce tot felul de petarde. Contac a adugat ca daca nu va reusi sa-l impuna pe Nastase in fruntea PSD la Congresul din aprilie il va propune pe Mihai Tănăsescu, Cristian Diaconescu ori Mircea Geoana si va cere sprijinul lui Ioan Rus pentru atingerea acestui obiectiv politic.

El a mai spus ca Ion Iliescu ar trebui sa se retraga ca si Corneliu Vadim Tudor, intr-o functie onorifica, deoarece la conducerea PSD trebuie sa fie o echipa tanara. El a adaugat ca este dispus sa-l ajute pe Ion Iliescu cu zece oameni de la Botosani timp de zece zile sa-i faca o campanie electorala in Bucuresti daca-l asculta si se inscrie pentru cursa electorala de la Primaria Generala a Capitalei.

Declaratia de astazi a lui Constantin Contac este radicala in comparatie cu precedentele din ultimele saptamini facute la adresa lui Ion Iliescu. In urma cu zece zile el a spus intr-o conferinta de presa ca persoanelor care au avut diverse functii publice dar nu au reusit sa faca avere ar trebui sa nu li se mai permita sa acceada in nici o functie, administrativa sau politica, deoarece daca nu au reusit sa faca nimic pentru ei nu vor face nimic nici pentru altii. Constantin Contac nu se teme de o eventuala excludere din PSD din cauza declaratiilor sale anti-Iliescu intrucat daca tot se vorbeste de democratie in PSD doar nu-i vor alunga din partid, ca pe toti cei cu alte opinii decit majoritatea.

Filiala PSD Botosani a avut cel mai bun scor electoral din tara la alegerile generale de anul trecut aproape 67% in favoarea PSD si a lui Adrian Nastase.

Constantin Contac este presedintele Consiliului Judetean, in legislatura trecuta a fost presedinte interimar timp de sase luni si consilier judetean. El a intrat in politica prin 1996 cind fostul primar al Iasiului, Constantin Simirad, a infiintat Partidul Moldovenilor. Atunci dar si in 2000 a candidat la functia de primar al orasului Botosani, deoarce a pierdut, a ramas consilier judetean. Intrat in Consiliu a fost cooptat in PDSR apoi PSD, a carui conducere a preluat-o anul trecut, odata cu demisia lui Mihai Balta.

Adrian Nastase a declarat vineri seara la Botosani ca vremea unui singur lider intr-un partid a trecut si ca un partid nu este domeniul cuiva anume.

Recent Ion Iliescu a declarat ca a fost, este si va ramine un lider in PSD si ca este capabil sa modernizeze PSD pentru a-l face un partid adecvat secolului XXI!


(653 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

La Botoșani, Iliescu a fost sfătuit să candideze la Primăria Capitalei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4130568504333 seconds.