Vineri, 19 Ianuarie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Boureanu: "Explicațiile pe care premierul le-a dat gestului său sunt neconvingătoare"

Publicat de: Corina CHIRAN

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=86 alt="cristian boureanu" hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=4333&viewkey=" width=65 align=left vspace=5 name=imageLocation>Deputatul Cristian Boureanu a trimis o declarație politică prin care solicită tuturor partidelor politice să-și precizeze clar poziția față de abuzul repetat de putere de care se face vinovat Călin Popescu Tăriceanu. "Solicit tuturor partidelor politice să-și precizeze clar poziția față de abuzul repetat de putere de care se face vinovat Călin Popescu Tăriceanu. Exercitarea actului de guvernare prin telefoane nepotrivite, aluzii și întrebări retorice scrise pe bilete semi-oficiale arată că Tăriceanu nu îndeplinește condițiile de premier al unui stat european", a spus Boureanu.

Deputatul consideră că adresa prin care premierul cere președintelui să intervină la Parchetul General este dovada unui abuz inadmisibil.

"Adresa prin care premierul cere președintelui să intervină la Parchetul General este dovada unui abuz inadmisibil. Această adresă împreună cu telefonul dat Procurorului General, Ilie Botoș, și convocarea Ministrului Justiției la Guvern ne arată că este vorba despre un comportament sistematic de intervenție a puterii executive în justiție", a precizat Cristian Boureanu.

De asemenea, Boureanu consideră că Tăriceanu folosește pentru extern limbajul democrației, iar în politica internă utilizează arma imoralității și că premierul vorbește public despre integrare și aplică în subteran practici pentru care UE acordă stegulețe roșii României.

"Tăriceanu folosește pentru extern limbajul democrației, iar în politica internă utilizează arma imoralității. Premierul vorbește public despre integrare și aplică în subteran practici pentru care UE acordă stegulețe roșii României. Această atitudine inacceptabilă îl face Călin Popescu Tăriceanu incompatibil cu funcția de premier în parcursul european pe care România trebuie să-l urmeze", a explicat deputatul.

De altfel, Cristian Boureanu a precizat că explicațiile pe care premierul le-a dat gestului său sunt neconvingătoare, iar refuzul său de a demisiona acoperă de ridicol PNL si Guvernul României.

Boureanu consideră că PNL nu poate să rămână indiferent față de un prim-ministru abuziv.

"Partidul Liberal Democrat nu poate rămâne indiferent față de un prim-ministru abuziv. Acțiunea premierului Tăriceanu este o pată pe obrazul democrației românești. Legile nescrise ale democrației și responsabilitatea pentru electorat obligă partidele politice din România să-și prezinte de îndată poziția față de abuzul premierului Tăriceanu. Trebuie să facem diferența între o democrație a vorbelor și una a faptelor", a conchis Cristian Boureanu.


(450 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina CHIRAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Boureanu: "Explicațiile pe care premierul le-a dat gestului său sunt neconvingătoare" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56129908561707 seconds.