Joi, 12 Aprilie 2007 - 05:33 AM Aleg.RO: Jaf la Primaria Suceava

Publicat de: Ela Dobre

real_romaneasca     Procurorii Serviciului Teritorial Suceava au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care si fostul primar al municipiului Suceava . Acestia sunt acuzati ca au falsificat documente pentru ca sume importante din bugetul local sa ajunga in buzunarul propriu. Paguba este estimata la peste 5,5 miliarde de lei vechi.

Marian Ionescu, primar al municipiului Suceava in perioada 2000-2004, in prezent viceprimar, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, abuz in serviciu contra intereselor, complicitate la fals material sub semnatura privata, delapidare. Alaturi de el sunt cercetate si alte persoane, functionari ai Primariei sau angajati ai unor societati comerciale. Din probele administrate a rezultat ca, la nivelul Primariei municipiului Suceava, in perioada ianuarie 2002-iunie 2004, au fost ridicate cu titlu de avans de la casieria institutiei importante sume de bani, in baza unor referate intocmite in fals. Pentru justificarea avansurilor luate in mod nelegal, angajatii institutiei au prezentat facturi cu date nereale emise de mai multe societati comerciale "fantoma". Facturile fictive contin fie bunuri care nu au fost deloc livrate catre primarie, fie bunuri in cantitate mai mare decat cea livrata, fie preturi unitare mai mari decat cele reale. In afara de facturile fictive, cercetarile penale au aratat ca Primaria Suceava a mai emis facturi de aprovizionare cu materiale, care au fost decontate la valoarea consemnata in facturi, dar materialele au fost insusite in interes personal de angajatii institutiei, fara a intra in gestiunea Serviciului Administrativ.

Mafia din Primarie

In Primaria Suceava se constituise un grup bine inchegat care se ocupa de falsificarea actelor: Bujor Neculai, fost director al Directiei Economice din primaria municipiului; Dumitras Bogdan Ioan, fost auditor la Compartimentul Audit Public Intern; Lauric Teodor Stefan, consilier principal la Primaria municipiului Suceava; Bita Constantin, fost sef al Serviciului Administrativ-gospodaresc; Sveica Maricica Emilia, fost functionar in cadrul Serviciului Administrativ-gospodaresc. Fiecare dintre membri avea sarcini bine stabilite, dupa cum urmeaza: Dumitras Bogdan intocmea integral documentatia, Bujor Neculai aproba efectuarea platii cu operativitate, iar Lauric Teodor Cristian, in dubla sa calitate de asociat, atat la SC RALF IMPEX SRL, cat si de magazioner si membru al comisiei de receptie din cadrul primariei, efectua mentiuni nereale de intrare in magazie si de dare in consum.

Mafia din Bazar

Din probele administrate a rezultat ca, in perioada 2003-2004, reprezentantii Primariei Suceava nu au asigurat eficient activitatea de realizare de venituri din inchirierea terenurilor din Bazarul Suceava, stabilind si incasand chirii subevaluate fata de cele real datorate. Raspunzator este considerat a fi fostul primar Marian Ionescu, deoarece nu a dispus stabilirea persoanelor raspunzatoare pentru crearea prejudiciului si luarea tuturor masurilor legale pentru recuperarea sumelor.
De asemenea, acesta nu a sesizat organele de urmarire penala de faptele comise de administratorii Complexului Comercial Bazar, Botezatu Mircea si Strugariu Mihai (reprezentand Primaria), desi avea cunostinta de ele. Faptele se refera la modificari ilegale operate de cei doi administratori in contractelele de inchiriere a spatiilor din Bazar, semnate cu detinatorii de chioscuri.
Pentru recuperarea intregului prejudiciu produs prin savarsirea infractiunilor, procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Bujor Neculai, Dumitras Bogdan Ioan, Lauric Teodor Cristian si Lucaciuc Stefan Vasile. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.


(831 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ela Dobre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Jaf la Primaria Suceava | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1252670288086 seconds.