Miercuri, 30 Mai 2007 - 05:50 AM Aleg.RO: Ciuvica acuza deputatul PLD de ipocrizie: "Firmele lui Boureanu, pline de datorii la stat"

Publicat de: Ela Dobre

real_romaneasca     Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, sustine, intr-un comunicat remis ieri Agentiei Mediafax, ca firmele vicepresedintelui PLD Cristian Boureanu au datorii la stat de peste 4,2 miliarde de lei vechi . Potrivit anchetei organizatiei, acestea au aparut dupa ce Boureanu a devenit parlamentar.
Conform sursei citate, datoriile au fost acumulate incepand din ianuarie 2005, dupa ce Cristian Boureanu a fost ales deputat. GIP precizeaza ca, potrivit listei datornicilor publicata de Ministerul de Finante, sapte dintre societatile comerciale ale deputatului Cristian Boureanu au datorii la stat. Este vorba despre Bar Operator SRL, Topanel SRL, Altipo Construct SA, CS Line Management SRL, Altipo SRL, Mega Trans Logistic SRL si B.S. Distribution Co SRL.
In decembrie 2004, cand Cristian Boureanu a fost ales deputat, niciuna dintre aceste firme nu avea datorii la stat. Dupa primii doi ani de mandat ai deputatului Boureanu, cele sapte firme sunt in executare silita, ele avand datorii totale la stat de peste 4,2 miliarde de lei, adauga GIP. Conform sursei citate, pe tipurile de bugete, datoriile firmelor lui Cristian Boureanu se distribuie astfel: 3.335.400.000 de lei vechi la bugetul de stat, 622.120.000 de lei vechi la bugetul asigurarilor sociale de stat (bugetul de pensii), 72.830.000 de lei vechi la bugetul asigurarilor pentru somaj si 245.150.000 de lei vechi la bugetul asigurarilor de sanatate.

"A luat dividende, dar nu si-a platit datoriile"

"In mod paradoxal, odata cu datoriile la stat ale societatilor sale comerciale a crescut si averea deputatului Boureanu. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, din ianuarie 2005 incoace, deputatul Boureanu a achizitionat, impreuna cu fratele sau, 8 terenuri cu o suprafata totala de peste 83.000 de metri patrati, 2 apartamente si un spatiu comercial.
Desi deputatul a si imprumutat 1,38 milioane de euro in 2006 si in 2007, afacerile sale imobiliare au mers foarte bine, din vanzarea unui singur teren aflat in comuna Cernica, judetul Ilfov, Cristian Boureanu incasand anul trecut 500.000 de euro", sustine Grupul condus de Mugur Ciuvica. Acesta adauga ca liderul PLD "a profitat din plin" si de pe urma firmelor la care detine actiuni sau parti sociale. Astfel, numai in 2006, deputatul a incasat de la firmele sale dividende in valoare de 1.392.440.000 de lei vechi. GIP considera grav faptul ca trei dintre firmele de la care deputatul Boureanu declara ca a incasat dividende pentru 2006 au datorii la stat, iar legea obliga firmele sa-si plateasca datoriile la stat cu prioritate. "Aceasta obligatie nu pare sa functioneze insa si in cazul deputatului Boureanu.
Astfel, de la Topanel SRL, care are datorii la stat de 908 milioane de lei, Cristian Boureanu a incasat dividende de 362 de milioane de lei; de la CS Line Management SRL, care are datorii la stat de 111 milioane de lei, Cristian Boureanu a primit dividende de 188 de milioane de lei; de la Mega Trans Logistic SRL, care datoreaza statului 88 de milioane de lei, Cristian Boureanu a incasat dividende de 22 de milioane de lei. De cand a devenit parlamentar, Cristian Boureanu beneficiaza de indemnizatie, de sofer, de masina, de benzina, de telefon, de deplasari in strainatate s.a.m.d. - toate platite de la bugetul de stat. Desi profita din plin de banii publici, deputatul PLD nu isi plateste propriile impozite", se mai arata in comunicat.

"Deputatia a schimbat modul de a face afaceri al lui Boureanu"

Potrivit GIP, Cristian Boureanu s-a remarcat in ultima perioada pe doua planuri: ca un foarte activ personaj al lumii mondene si ca unul dintre initiatorii unei legi pentru scutirea de datorii a clientilor politici din domeniul berii.
"Obisnuit al rubricilor mondene, Cristian Boureanu este unul dintre politicienii care fac parada de averile lor. Liderul PLD se lauda cu masinile si motocicletele pe care le cumpara, cu cadourile scumpe pe care le face sau cu vacantele pe care le petrece in Caraibe, insa nu-si plateste datoriile la bugetul de pensii si la cel de sanatate. Pe de alta parte, Cristian Boureanu a fost unul dintre initiatorii legii stergerii datoriilor micilor producatori de bere. Deputatul PLD a considerat firesc sa-i ajute pe clientii politici care, ca si el, au datorii la bugetul de stat", se mai arata in comunicat. GIP aminteste ca in 2004, pe cand se afla in Opozitie, Cristian Boureanu infiera politicienii care ajung parlamentari, desi "daca sunt verificati la firme, au datorii la stat, nu suficiente cat sa-i arestezi, dar nici cat sa faca bine sau sa fie apreciati de comunitate". "Ajuns deputat, Cristian Boureanu a incetat sa-si mai plateasca obligatiile fata de stat, devenind el insusi un politician cu datorii la stat, "nu suficiente cat sa-l arestezi", dar de ajuns pentru a demonstra ipocrizia liderului PLD", mai sustine Mugur Ciuvica.


(1138 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ela Dobre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Ciuvica acuza deputatul PLD de ipocrizie: "Firmele lui Boureanu, pline de datorii la stat" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52596020698547 seconds.