Luni, 14 Iulie 2008 - 05:07 AM Aleg.RO: Traian Basescu: "Procesul Barcelona, principala tema la Sommet"

Publicat de: Ela Dobre

real_romaneasca    Presedintele Traian Basescu a plecat duminica catre Paris, unde va participa la lucrarile Sommet-ului pentru Mediterana . Luni, seful statului va asista, la invitatia lui Nicolas Sarkozy, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Frantei. La plecarea de pe aeroportul Henri Coanda, presedintele Basescu a precizat care vor fi principalele teme de dezbatere, la lucrarile sommet-ului. "Summit-ul pentru Mediterana vizeaza lansarea Procesului Barcelona, «o Uniune pentru Mediterana», generic sub care se urmareste atingerea unor obiective intre UE si statele mediteraneene", a declarat presedintele Traian Basescu. "Se va dezbate in primul rand problema dezvoltarii economice a statelor din regiunea mediteraneeana", a continuat seful statului.
Potrivit acestuia, "un punct important va fi legat de criza alimentelor si un altul legat de criza energiei sau de solutii pentru a preveni o criza a energiei". Traian Basescu a spus de asemenea ca "Romania va sustine Muntenegru, Bosnia Hertegovina, Croatia si Monaco, ca parte a procesului Barcelona. Pentru aceste patru state se va lua o decizie la inceperea Summit-ului", a precizat seful statului.
"Romania va solicita o abordare echilibrata in raport cu politica estica de vecinatate a Uniunii Europene care trebuie asezata pe elementele de politica externa deja existente ale UE, adica sinergia Marii Negre si politica de vecinatate a Marii Negre orientata catre est", a spus Traian Basescu.


(379 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ela Dobre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Traian Basescu: "Procesul Barcelona, principala tema la Sommet" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61136412620544 seconds.