Miercuri, 08 Aprilie 2009 - 06:06 AM Aleg.RO: Hunedoara: Dispute între alianțe și foste alianțe

Publicat de: Anamaria NEDELCOFF

AMOS News Constantin Brândușe, consilier local și președinte PNL la Lupeni , este de părere că în municipiul condus de Cornel Resmeriță nu funcționează nicio alianță, deși ar trebui ca măcar cea de la județ - PSD-PNL - să „facă pui”, transmite corespondentul Informația.ro (AMOS News). „Alianța PSD-PD-L nu funcționează la Lupeni, pentru că PSD Lupeni nu are nevoie nici de alianță, nici de nimic, fiindcă reprezentanții social-democrați au majoritatea în consiliul local. Dar eu cred că domnul primar ar fi dorit mai mult o alianță cu PNL-ul decât cu PD-L-ul”, a declarat Constantin Brândușe.

De altfel, el mai spune că alianța veche (PSD-PNL) ar fi mai bună. „Mi s-ar părea normal să funcționeze alianța veche. Eu cred că ar trebui să stabilim două lucruri. Alegerile locale au dat niște alianțe. Ele au fost pe baza consilierilor care au ieșit la momentul respectiv. Păi, dacă atunci am dat mâna și am făcut o alianță, mi se pare normal să o duci până la capăt. E adevărat că cei din PD-L nu duc niciodată nimic la capăt. În 1996-2000 au fost într-o alianță în care s-au retras de la guvernare, în perioada 2004 după un an jumate, doi, au plecat de la guvernare și cred că nici în continuare nu vor păstra alianța. Se vor retrage după ce și-au făcut plinul. La nivel de județ încă funcționează alianța PSD-PNL. Sunt lucruri care trebuie respectate. Alianța nouă este la alegerile generale, dar nu de acolo în jos. Ar trebui lăsat totul așa cum a fost”, conchide Brândușe.

Sorin Vasilescu, președintele PSD Lupeni, a explicat că la Lupeni nu ar fi nevoie de vreo alianță, întrucât partidul său are 13 consilieri din 19, deci nu ar avea nevoie de vreun ajutor.

„La noi funcționează alianța PSD-PD-L în baza protocolului de la nivel național, în care se precizează care este modalitatea de colaborare, dar la momentul actual noi, la Lupeni, nu avem ce colaborare să cerem PD-L-ului, atâta vreme cât deținem majoritatea în Consiliul Local Lupeni. Este nevoie de alianță numai acolo unde avem nevoie de formarea unei majorități, dar noi nu avem nevoie de așa ceva”, a declarat Sorin Vasilescu.

Referitor la vechea alianță, Vasilescu îl contrazice pe Brândușe, menționând că nu a fost semnat absolut nimic, deci nu poate fi vorba de o alianță „veche”, în condițiile în care ea nu a existat niciodată.

Marcel Rad, președintele PD-L Lupeni a fost cel care s-a arătat revoltat de spusele consilierului PNL. „Nu știu ce se bagă Brândușe în discuții din astea. Cât despre plinul pe care vor să-și facă cei din PD-L, ar fi bine ca domnul Brândușe să-și aducă aminte în ce partid era în vechea guvernare (PD-L – n.r.) și cum se ocupa cu transferul dintr-un partid în altul. Când PNL va avea consilieri cum are PSD și PD-L atunci să comenteze despre posibile alianțe. În locul lui, mi-ar fi rușine să deschid gura. Ce a făcut concret domnul Brândușe pentru municipiul Lupeni? Vă spun eu. Nimic!”, a declarat Marcel Rad.


(413 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Anamaria NEDELCOFF


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Hunedoara: Dispute între alianțe și foste alianțe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55745387077332 seconds.