Joi, 24 Septembrie 2009 - 05:32 AM Aleg.RO: Hunedoara: Proces amânat în cazul primarului Resmeriță cu CNSAS

Publicat de: Anamaria NEDELCOFF

AMOS News La Curtea de Apel București, termenul de judecată în cazul primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, în care acesta este acuzat de CNSAS că a făcut poliție politică, a fost amânat din cauza grevei magistraților, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Conform CNSAS, Resmeriță ar fi fost, cu începere de la data de 13 octombrie 1976, colaborator al Securității. Recrutarea lui a avut loc în timp ce se afla într-o unitate militară de Securitate pentru satisfacerea stagiului militar. „Am procedat la recrutarea soldatului Resmeriță Cornel în calitate de colaborator. În procesul recrutării nu au rezultat probleme deosebite, fapt pentru care am luat colaboratorului un angajament scris și i-am stabilit numele conspirativ „Lupașcu”. La aceeași dată, a semnat un angajament. În 1978, Securitatea municipiului Petroșani aprobă înregistrarea, tot în calitate de colaborator, a domnului Resmeriță, cu numele conspirativ Lupașcu. În discuțiile purtate, s-a stabilit că numitul Resmeriță Cornel dispune de calități și posibilități de informare”, se arată în raportul de recrutare al CNSAS.

Pe lângă raportul menționat, reprezentanții CNSAS au mai arătat și documente care atestă faptul că de-a lungul timpului, primarul Resmeriță a făcut poliție politică.

Totuși, Cornel Resmeriță a declarat în repetate rânduri că el nu a fost colaborator al Securității niciodată. „Nu este nimic adevărat. Nu am fost prezent niciodată și nici nu o să mă duc niciodată, pentru ca nu sunt vinovat. De această situație se ocupă un avocat. În plus, nu aveam cum să colaborez cu Securitatea, mai ales că la 20 de ani am făcut armata la Securitate și atunci frizerul de unitate m-a tuns, iar eu i-am spus că dacă nu mă tunde cum trebuie îi dau una”, a precizat Resmeriță.

El mai susține că, dacă este nevoie, poate aduce instanței mărturii ale foștilor colaboratori ai Securității din Petroșani și Lupeni, care pot confirma că totul este o greșeală.


(422 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Anamaria NEDELCOFF


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Hunedoara: Proces amânat în cazul primarului Resmeriță cu CNSAS | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59119606018066 seconds.