Vineri, 25 Septembrie 2009 - 05:28 AM Aleg.RO: Covasna: 15, 5 milioane de euro prin POR, pentru reabilitarea DJ 121

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Consiliul Județean (CJ) Covasna va semna un contract de finanțare în valoare de 15, 5 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional (POR) al Uniunii Europene (UE), în vederea reabilitării DJ 121, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Prezent la deschiderea conferinței - expoziție 3Invest ce are loc în aceste zile la Sfântu Gheorghe, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că semnarea contractului se va realiza peste zece zile, urmând ca apoi să fie organizată licitația internațională, în vederea stabilirii executantului.

Potrivit lui Tamas Sandor, suma de 15, 5 milioane de euro, alocată proiectului, echivalează cu bugetul pe 12 luni al CJ Covasna. Lucrările de execuție la DJ 121, drum ce leagă orașele Târgu Secuiesc și Covasna, urmează să înceapă în martie 2010 și să se finalizeze în 2012- 2013.
 
Lucrările de reabilitare vor cuprinde 18 kilometri de drum, care în przent nu prezintă condiții proprii traficului, având o structură proastă și carosabil cu denivelări. Reabilitarea DJ 121 va cuprinde consolidarea fundamentului, trei straturi de covor asfaltic, un carosabil de șapte metri lățime, trotuare în cele patru localități pe care le străbate făcând legătura între Târgu Secuiesc și Covasna, rigole, podețe și un nou pod.

În 2009, în județul Covasna s-au cuprins în programe de reabilitare peste 100 de kilometri de drumuri naționale, iar în condițiile în care în județ există 263 de kilometri de astfel de drumuri, președintele CJ Covasna a subliniat că aceste lucrări sunt mai vaste decât tot ce s-a lucrat în ultimii 15 ani. În plus, reabilitările de drumuri vizează alți 150 de kilometri din categoria drumurilor județene.


(796 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: 15, 5 milioane de euro prin POR, pentru reabilitarea DJ 121 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68130803108215 seconds.