Joi, 15 Octombrie 2009 - 05:27 AM Aleg.RO: Sfântu Gheorghe: Comisie de control pentru lucrările din centrul orașului

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Consiliul local (Cl) al municipiului Sfântu Gheorghe a înființat, miercuri, o comisie care va analiza și verifica lucrările de reabilitare și modernizare inițiate de către administrația locală în centrul municipiului, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Partidul Civic Maghiar (PCM) a cerut înființarea unei comisii de control, acuzând lipsa de transparență și de colaborare a consilierilor și primarului UDMR, dorind să vadă exact cum au fost cheltuiți banii în executarea lucrărilor de asfaltare și de schimbare a bordurilor din centrul orașului. PCM a motivat că dorește această comisie deoarece consideră că reprezintă cetățenii din oraș, care au dreptul să știe cum și pe ce anume se cheltuiesc banii.

Primarul de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), s-a declarat în favoarea înființării comisiei, arătând că a procedat corect în ceea ce privește lucrările din centrul orașului și că nu are nimic de ascuns.

Odată constituită, comisia formată din cinci membri ai Cl va analiza și controla acțiunile legate de contractarea și derularea lucrărilor, urmând ca în luna decembrie a acestui an să prezinte un raport în legătură cu concluziile constatate.

PCM a inițiat discuțiile referitoare la reparațiile și modernizările străzilor centrale acum câteva săptămâni, arătând că, atâta vreme cât în Sfântu Gheorghe există încă străzi neasfaltate sau al căror covor asfaltic este distrus de zeci de ani, nu se justifică noi investiții în străzile centrale, reabilitate în 2007 și 2008.

Reabilitarea și modernizarea centrului din Sfântu Gheorghe a început în urmă cu câteva săptămâni și are ca termen de finalizare data de 31 octombrie 2009. În cadrul acestor lucrări, vechile borduri din beton au fost înlocuite cu unele noi, din piatră, gurile de canal schimbate sau acoperite cu asfalt, iar covorul asfaltic înlocuit.

Antal Arpad a admis că reparațiile pot crea un real disconfort cetățenilor, însă este de părere că acesta trebuie asumat, în condițiile în care se dorește ca Sfântu Gheorghe să meargă înainte, spre dezvoltare.


(445 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sfântu Gheorghe: Comisie de control pentru lucrările din centrul orașului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56311178207397 seconds.