Joi, 15 Octombrie 2009 - 05:28 AM Aleg.RO: Minoritățile îl vor susține pe Johannis și după alegerile prezidențiale

Publicat de: Lucian NEGREA

AMOS News Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat miercuri că grupul său  îl va susține pe Klaus Johannis ca primă propunere de premier și după prezidențiale și a specificat că după ce se alege un nou președinte Guvernul trebuie să fie politic.

"Grupul nostru parlamentar al minorităților a luat două decizii în această dimineață: de a-l susține pe domnul Johannis, și a doua, pentru că propunerea a fost făcută în persoana domniei sale, să nu susținem o altă propunere. Iar după alegerile prezidențiale, indiferent de rezultatul lor, va fi și propunerea pe care o vom avea în continuare ca primă propunere", a declarat Pambuccian.

El a precizat că nu a discutat despre această propunere și cu celelalte partide, deocamdată. "Nu, celelalte formațiuni politice nu au afirmat așa ceva și este normal, pentru că Johannis poate să rămână prim-ministru al României în continuare, dar Guvernul categoric, după alegerile prezidențiale va trebui să fie un Guvern politic(...) din acest punct de vedere, ideea păstrării lui Johannis va depinde foarte mult - poate și alte partide ar face lucrul acesta - dar va depinde și de hotărârea domniei sale în momentul în care va vedea ce cabinet i se oferă", a explicat liderul minorităților.

Pambuccian a menționat faptul că propunerea lui Johannis ca și premier vine într-un moment foarte potrivit pentru România. "Venirea lui Johannis ca propunere vine într-un moment foarte potrivit, suntem într-un moment de criză politică suprapusă peste o criză economică foarte gravă și peste perioada alegerilor pentru prezidențiale. Probabil că foarte puține soluții de personalitate independentă în fruntea Guvernului ar fi fost la fel de dezirabile ca în cazul domnului Johannis", a apreciat Pambuccian.


(381 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Lucian NEGREA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Minoritățile îl vor susține pe Johannis și după alegerile prezidențiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63113284111023 seconds.