Marți, 20 Octombrie 2009 - 06:04 AM Aleg.RO: Covasna: Primării fără bani de salarii

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Criza econonică și financiară a afectat mai multe primării din județul Covasna, iar Prefectura a  solicitat un ajutor de 13, 5 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, pentru a salva situația, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că  printre primăriile cu mari  probleme financiare se numără cele Malnaș și Chichiș, unde lipsa banilor se răsfrânge asupra salariilor angajaților și achitării facturilor la utilități.

„La nivelul județului Covasna am realizat o evaluare a sumelor necesare pentru echilibrarea bugetelor, în special la comunele care au probleme mai deosebite. Suma estimată de noi ca fiind necesară pentru județul Covasna este de 13, 565 milioane Ron- împărțită pe toate cele 45 de localități”, a declarat Codrin Munteanu, potrivit căruia sumele solicitate sunt cuprinse între 5000 și 350.0000 de lei, în funcție de nevoile primăriilor.

În ceea ce privește cauza care stă la baza problemelor financiare ale primăriilor, prefectul a identificat două aspecte: fie proasta gospodărire a administrațiilor locale, fie neîncasarea taxelor și impozitelor așa cum se plănuise la începutul anului bugetar.
„Este important însă să vedem și să verificăm dincolo de nevoia de intervenție financiară pentru echilibrarea bugetelor acestor localități, modul în care au fost cheltuiți banii publici ai acestora”, a mai explicat Codrin Munteanu.


(405 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: Primării fără bani de salarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57201385498047 seconds.