Joi, 05 Mai 2005 - 09:42 AM Aleg.RO: Iliescu nu vrea nici o funcție în PSD

Publicat de: ---

azi Ion Iliescu a declarat, marți, că rămâne, "deocamdată", lider al grupului PSD din Senat, arătând, totodată, că nu dorește să ocupe vreo funcție onorifică sau executivă în partid. El a precizat că nu dorește să facă parte din Biroul Permanent Național și că, în funcție de aceasta, se va lua o decizie, el avansând ipoteza desemnării unui alt lider de grup sau a altcuiva din partea grupului care să participe la lucrări.
După ședința săptămânală a grupului PSD din Senat, pe care a condus-o, Iliescu a spus că la reuniune s-au discutat aspecte legate de ordinea de zi a plenului.
Referitor la faptul că, zilele trecute, unele persoane din partid vorbeau despre o eventuală schimbare a sa din poziția de lider al grupului PSD din Senat, Ion Iliescu a spus că "nu se pune problema". Întrebat dacă rămâne în această poziție, fostul șef al statului a răspuns: "Precum vedeți, am și condus ședința", el arătând totodată că la întâlnirea grupului nu a cerut nimeni înlocuirea sa.
Despre informațiile potrivit cărora, în cursul săptămânii trecute, și-ar fi strâns lucrurile din biroul său de lider al grupului, Iliescu a susținut că a făcut curățenie de Paști.
Referitor la intențiile sale legate de partid, Ion Iliescu a răspuns prin "no comment", însă, întrebat dacă ar accepta o funcție onorifică sau una executivă în partid, a răspuns negativ. Solicitat să precizeze de ce nu mai dorește să ocupe vreo funcție în PSD, Iliescu a spus: "Nu mai vreau".
Răspunzând unei întrebări, el a spus că nu s-a plictisit de politică. "Politică voi face în continuare, rămân senator, senator PSD și atât (...) Deocamdată "lider de grup", a continuat Iliescu. Întrebat de ce a folosit cuvântul "deocamdată" dacă acest lucru ar presupune ca în perioada următoare să renunțe la această funcție, Iliescu a spus că nu știe. La insistențele jurnaliștilor, care au dorit să afle de ce ar depinde aceasta, el a precizat că Statutul PSD prevede că liderul de grup face parte din Biroul Permanent al partidului.
"Nu vreau să fac parte din Biroul Permanent. Funcție de aceasta, vom decide împreună. Sau se va desemna un alt lider de grup, sau altcineva din partea grupului va participa la lucrări", a afirmat Iliescu, motivând că nu dorește "nici un fel de funcție executivă, de nici un fel".
"Nu vreu să-mi mai asum nici un fel de funcții concrete. Asta e toată problema", a continuat el.
Totodată, întrebat dacă o eventuală decizie de a nu mai fi lider al grupului PSD din Senat ar presupune și plecarea din partid, Iliescu a răspuns negativ. Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Iliescu a mai spus că nu este supărat pe nimeni, nefiind de fel "ranchiunos". "Dar reflectez și concluziile le veți cunoaște la timpul potrivit", a afirmat el.
Iorgovan se simte descătușat
Ion Iliescu nu merita un astfel de tratament la Congres, pentru că a avut rolul său în istoria post-revoluționară și în asigurarea stabilității politice a țării, a declarat senatorul PSD, Antonie Iorgovan. În opinia lui, Iliescu a pierdut președinția partidului pentru că a acceptat prelungirea datei de organizare a Congresului. "Eu l-am sfătuit, anul trecut, să organizăm alegerile în partid imediat după alegerile generale. Dar el a acceptat ca acest Congres să aibă loc mai târziu, iar astfel s-a lăsat loc la discuții și pertractări. La asta s-au adăugat și unele greșeli personale", a comentat Iorgovan.
Referitor la noua conducere a PSD, Iorgovan consideră "un lucru pozitiv" alegerea lui Mircea Geoană la șefia partidului.
În opinia lui, alegerea lui Geoană reprezintă "o descătușare" a reprezentanților filialelor PSD față de modul în care era perceput, până acum, acest partid. "Oamenii au vrut să demonstreze că forța în partid este a celor care vin din județe", a adăugat senatorul PSD. El a respins ipoteza că "s-au făcut jocuri" pentru a nu câștiga Iliescu. "Nu cred că cineva poate spune că Năstase, Mitrea sau Geoană au făcut jocuri. Lobby-ul este însă iminent într-un partid democratic", a completat Iorgovan.
Senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă a declarat, la rândul său, că vede "foarte bine" noua conducere a PSD. "Eu voi rămâne în partid același soldat, cu grad de general. Sper ca Ion Iliescu să rămână lider al grupului PSD din Senat", a mai spus Tărăcilă.


(550 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Iliescu nu vrea nici o funcție în PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54954385757446 seconds.