Marți, 10 Mai 2005 - 08:10 AM Aleg.RO: Tariceanu: Il rog pe Geoana sa fie mai rezervat! Nu confirm declaratiile sale

Publicat de: A.M.

gardianul Presedintele PSD bate in retragere, in privinta ziaristilor rapiti, invocand «speculatiile din mediile internationale» Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca este surprins de declaratia presedintelui PSD, Mircea Geoana, privind o cerere de rascumparare pentru jurnalistii rapiti in Irak, afirmand ca el nu poate confirma o astfel de informatie, transmite Mediafax. "Declaratia lui Geoana ma surprinde, pentru ca din partea unui fost ministru de externe si actual presedinte de partid ma astept la foarte multa responsabilitate cand se fac astfel de declaratii. Eu ma asteptam la mult mai multa sobrietate si responsabilitate in declaratiile pe care le face presei. Nu am elemente cu care sa pot sustine declaratiile ministrului, asa incat nu-mi ramane decat sa il rog in perspectiva sa fie mai rezervat cand face declaratii pe aceste teme. Daca domnul Geoana are cumva informatii de acest gen, sigur ca ar fi bine sa stim de unde provin. Eu nu pot confirma aceste declaratii", a spus Tariceanu.


Oferta si contraoferta

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata, la Craiova, ca rapitorii irakieni ai celor trei jurnalisti romani au cerut autoritatilor romane o importanta suma de bani. In declaratia sa, preluata, ieri, in presa centrala, se arata ca partea romana a facut o contraoferta. Autoritatile de la Bucuresti nu au vorbit insa, niciodata, despre o eventuala cerere financiara a celor care ii tin ostatici pe Marie Jeanne, Sorin si Ovidiu. "Se pare ca e un canal de negociere cu ei. E o discutie financiara care se deruleaza in aceasta perioada. Au fost pretentii masive din partea lor. S-a facut o contraoferta mai modesta din partea noastra si, ca intotdeauna, relatiile de acest gen sunt extrem de sinusoidale’’, releva presa centrala.

Mircea Geoana a mai declarat ca nu este exclus sa fie si revendicari de ordin politic, dar cele financiare primeaza, in opinia sa, in cazul ziaristilor rapiti. "Se pare ca exista un contact pe un canal financiar, dar nu e exclus ca oamenii sa aleaga o combinatie intre pretentiile financiare si cele politice", ar fi spus Mircea Geoana, citat de un cotidian central.


Precizari si explicatii

Mircea Geoana a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca declaratiile facute de el la Craiova, privitoare la situatia jurnalistilor romani rapiti in Irak, reprezinta "speculatii si informatii care au circulat si in mediile internationale, inclusiv in regiune, si evident fac parte din strategia de comunicare publica si de presiune pe care rapitorii o fac in mod normal", a declarat Geoana, citat de Mediafax. Presedintele PSD a aratat ca nu este nimic anormal in situatia jurnalistilor romani rapiti in Irak, aceasta incadrandu-se intr-o anumita tipologie, care "s-a vazut si in alte cazuri de rapiri".


Asociere optimista

Totodata, Geoana si-a exprimat speranta ca "acest tip de discutii, pe canale private, va putea sa duca la eliberarea jurnalistilor", si a reiterat ideea ca declaratiile sale de la Craiova reprezinta "doar o simpla asociere cu declaratiile optimiste ale presedintelui Basescu, care ne-a spus ca este optimist cu privire la soarta jurnalistilor". "In mod firesc, deductia logica este ca exista elemente de incurajare pe discutiile directe cu rapitorii", a precizat presedintele PSD. Mircea Geoana a precizat, insa, ca informatiile in cauza provin "dintr-o anumita zona mai specifica" si a aratat ca nu este oportun ca acestea sa fie facute publice in acest moment. El a mai adaugat ca nu a adus la cunostinta autoritatilor informatiile respective, dat fiind faptul ca autoritatile nu au avut pana acum nici un fel de dialog cu partidele politice.


(545 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Tariceanu: Il rog pe Geoana sa fie mai rezervat! Nu confirm declaratiile sale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54898405075073 seconds.