Vineri, 13 Mai 2005 - 08:49 AM Aleg.RO: Mircea Geoana: Statutul Partidului Social-Democrat nu va fi modificat pentru a-i oferi o functie lui Ion Iliescu!

Publicat de: Cristina Postolache

gardianul Presedintele PSD, Mircea Geoana, a asigurat ieri ca in PSD nu se vor mai crea functii pentru nimeni, asadar nici pentru Ion Iliescu. "Nu este vorba de a-i oferi ceva lui Ion Iliescu, pentru ca ceea ce are nu-i ia nimeni. Nu de functii duce dansul lipsa si nici nu cred ca functii isi doreste. Vreau sa va spun ca statutul nu poate fi incalcat sub nici o forma. Eu, ca presedinte, sunt garantul faptului ca nu va fi modificat pentru nimeni si pentru nimica, indiferent in ce scop", a explicat liderul social-democrat. El a aratat ca fostul sef al statului nu va fi "uns" in functia de presedinte de onoare si ca pentru acesta exista alternative, precum posturi legate de statutul sau de parlamentar. "Nu putem reinventa Congresul. Nu putem rescrie istoria. Daca domnul Ion Iliescu doreste sa ramana implicat in orice formula pe care o gaseste a fi utila, noi suntem deschisi. Daca nu doreste sa ocupe o functie explicita, suntem deschisi pentru colaborare. Daca nu doreste nici colaborare, este decizia domniei-sale. Oricum, este exclusa functia de presedinte de onoare", a sustinut Geoana. El a recunoscut ca a avut o discutie recenta cu Ion Iliescu si ca acesta i-a marturisit ce are de gand sa faca. Liderul PSD a refuzat insa sa dezvaluie continutul convorbirii, lasandu-l pe Iliescu sa comunice presei decizia sa. Totusi, el a tinut sa precizeze ca fostul presedinte nu va parasi partidul, motiv pentru care nu este cazul sa se mai discute nici despre scindarea PSD. "Partidul merge mai departe si lucrurile sunt clare. (...) Eu sunt convins ca domnul Iliescu nu va pleca din PSD", a adaugat Geoana. In legatura cu demisiile inregistrate ieri (n.r., Ioan Talpes si Neculai Apostol), Geoana a explicat ca Romania este "o tara libera si nu poate fi nimeni obligat sa stea intr-o echipa in care nu se regaseste".


(648 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Cristina Postolache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Mircea Geoana: Statutul Partidului Social-Democrat nu va fi modificat pentru a-i oferi o functie lui Ion Iliescu! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57743406295776 seconds.