Sâmbătă, 14 Mai 2005 - 10:27 AM Aleg.RO: Geoană dorește "ridicarea steagului"

Publicat de: ---

azi Președintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că, odată ședința Consiliului Național, se încheie ultima etapă de reorganizare a PSD "Începând de mâine trebuie să pornim la luptă uniți și cu încrederea că vom reveni rapid la guvernare", s-a adresat Geoană membrilor CN într-un discurs intitulat "Decalogul relansării PSD".
Geoană a precizat că în ultima perioadă s-a întâlnit cu liderii organizațiilor teritoriale ale PSD, aceștia solicitându-i încetarea certurilor de le centru și, totodată, să apărarea oamenilor din teritoriu, care "sunt supuși celei mai aprige și celei mai perverse prigoane politice din ultimii 15 ani".
Precizând că, în ultima perioadă, a încercat să acopere "răni deschise rămase de la Congres", Geoană a ținut să-i asigure pe cei prezenți că "este loc pentru toți în echipă" și i-a îndemnat să nu transforme partidul "într-o infirmerie de pansat orgolii rănite".
"Trebuie să demonstrăm că înțelegem că democrația nu este doar un eveniment de o zi, ci este o stare de lucruri, o realitate a PSD", a arătat el.
Totodată, liderul PSD a reiterat faptul că crede în conducerea colegială a partidului și a precizat că va face în așa fel încât deciziile să fie "luate împreună". El a menționat că este și în favoarea unei conduceri autoritare, pentru a apăra o decizie care a fost luată deja.
"Acest stil de lucru vi-l propun și va fi regula pentru colaborarea noastră în perioada următoare", a precizat Geoană, arătând că se consideră "mai mult decât orice ca un garant al statutului partidului."
El i-a asigurat pe membrii CN că va trata statutul partidului "ca pe Constituția acestuia". "Vreau să știți că aceasta este arma (statutul - n. red.) cu care ne vom apăra, ne vom respecta și vom conduce acest partid", a adăugat Geoană.
Președintele PSD i-a îndemnat pe cei prezenți să nu mai ofere presei chestiuni legate de viața internă de partid.
"Ce e mai important pentru noi? Să continuăm să ne arătăm cu degetul unii pe alții sau să începem să repornim motoarele? Să ridicăm steagul de luptă! E un apel de suflet și un apel de colegialitate", a declarat Geoană, reiterind apelul de a face din PSD "o mașină de luptat și nu o mașină de tânguieli".


(590 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Geoană dorește "ridicarea steagului" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65434098243713 seconds.