Luni, 16 Mai 2005 - 12:43 PM Aleg.RO: Dan Ioan Popescu îl invită pe Iliescu să dialogheze cu PSD

Publicat de: ---

azi Președintele PSD București, Dan Ioan Popescu, l-a invitat pe Ion Iliescu la "masa rotundă a dialogului cu partidul său", a lansat atacuri la adresa filialelor din Transilvania și a anunțat că cedează locul în BPN, în prima etapă, organizației Ilfov. Amintind că organizația de București este cea care i-a cerut lui Ion Iliescu să revină în partid, Popescu a arătat că, în calitate de lider al acestei filiale, are "obligația morală și politică" de a-l invita la "masa rotundă a dialogului cu partidul său".
"Eu nu cred că există cineva în această sală sau în aceast partid care să nu gândească și să nu se raporteze la Ion Iliescu ca la un președinte și un mentor politic de la care fiecare dintre noi va avea întotdeauna ceva de învățat", a afirmat Popescu, aplaudat din sală.
"Aș vrea să spun colegilor din cele 11 județe din Ardeal că dânșii - însumați, ca votanți ai acestui partid - reprezintă mai puțin decât voturile pe care le-a obținut partidul nostru la București, când am pierdut alegerile", a spus Popescu, susținând că PSD București rămâne cea mai puternică organizație în cadrul partidului și dând asigurări că aceasta va redeveni "cea mai puternică voce în cadrul partidului" și un "element de atac" în viața politică românească.
Totodată, Popescu a anunțat că, în ceea ce-l privește, a luat decizia de a nu participa la ședințele BPN în această primă etapă, cedând locul ce revine Bucureștiului reprezentanților organizației Ilfov.
"Eu nu vreau să mă strecor în forul decizional al partidului pe ușa din dos", așa cum s-a spus în presă, a afirmat Popescu.
În intervenția sa la Consiliul Național, președintele PSD București a mai apreciat că, prin "prinderea" PSD în jocuri de culise, ocupat cu reîmpărțirea puterii în interior, partidul riscă să devină "un partid de opoziție de carieră".
"Poate că unii chiar asta doresc, eu sunt împotriva acestui aspect", a continuat el, apreciind că locul PSD este "numai pe băncile puterii, prin forța și calitatea membrilor de partid". El a opinat totodată că, în ultimele patru luni, PSD a încetat să mai cenzureze puterea, iar în "haosul" contracarării efectelor inundațiilor, membrii partidului au devenit ținte, în loc să fie acuzatori.


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Dan Ioan Popescu îl invită pe Iliescu să dialogheze cu PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57680702209473 seconds.