Joi, 19 Mai 2005 - 11:50 AM Aleg.RO: În primele cinci luni ale anului, Primăria Sectorului 6 a răspuns la 725 de petitii

Publicat de: ---

AMOS News Serviciul Gospodarie Comunitara din cadrul Primariei Sectorului 6 a primit, de la inceputul anului 2005, peste 700 de reclamatii si sesizari ale cetatenilor pe probleme administrativ-edilitare si gospodaresti. Mai mult de jumatate dintre acestea au revenit Biroului de Relatii cu Asociatiile de Proprietari pentru ca neintelegerile dintre conducerea asociatiilor de proprietari si locatarii imobilelor sunt foarte frecvente, iar reclamatiile vin din ambele parti.

Majoritatea sesizarilor fac referire la nerespectarea obligatiilor ce le revin atat
proprietarilor, cat si asociatiilor de proprietari.

Dintre cele 410 de sesizari semnalate inspectorilor, cele mai frecvente sunt plangeri privind calculul cotelor de intretinere, cheltuirea fondurilor asociatiei in alte scopuri decat cele legale, faptul ca multi administratori de bloc nu au absolvit cursuri de specialitate in acest scop si nu detin atestatul Primariei care le da dreptul de a ocupa aceste functii, listele de plati afisate nu fac parte din formularistica impusa de catre Ministerul Finantelor, refuzul de a prezenta proprietarilor situatia financiar- contabila a asociatiei etc.

Altele cer indrumare si sprijin pentru consilierea proprietarilor in scopul infiintarii asociatiilor de proprietari, precum si pentru indeplinirea de catre asociatii a obligatiilor ce le revin pentru intretinerea si repararea constructiilor si instalatiilor din condominiu.

Potrivit normativelor in vigoare, asociatiile de proprietari trebuie sa asigure buna functionare a tuturor activitatilor edilitar-gospodaresti, precum si a instalatiilor cladirii (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si gaze, centrale termice etc.).

Raspunsurile la toate sesizarile se trimit in scris, in termen de 30 de zile. La Biroul Asociatii de Proprietari, camera 50, parter, cetatenii pot solicita informatii in zilele de lucru cu publicul: luni intre orele: 9:00 – 17:00; marti, miercuri, joi intre orele: 9:00 – 19:00 ; vineri si sambata, intre orele: 9:00 – 14:00; telefon 318.01.39.


(568 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

În primele cinci luni ale anului, Primăria Sectorului 6 a răspuns la 725 de petitii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56936597824097 seconds.