Sâmbătă, 21 Mai 2005 - 10:28 AM Aleg.RO: Mică "flamă" între Băsescu și Geoană

Publicat de: ---

azi Președintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, că actualul președinte al PSD, Mircea Geoană, "a lucrat la două capete" înainte de Congresul partidului, adică atât pentru candidatura la șefia PSD, cât și pentru un post de vicepreședinte într-o "bancă foarte importantă". Băsescu a precizat, într-o emisiune transmisă de postul public de televiziune, că, în ziua în care Mircea Geoană și-a depus "oarecum intempestiv" candidatura pentru președinția PSD, la ora 13.00, l-a primit la Cotroceni pe "reprezentantul unei foarte importante bănci".
Potrivit șefului statului, acesta i-ar fi cerut "acceptul" pentru desemnarea lui Geoană în funcția de vicepreședinte al băncii respective.
"La vreun sfert de oră după ce reprezentantul băncii a plecat cu binecuvântarea mea pentru numirea lui Geoană, am aflat că Mircea Geoană și-a depus candidatura", a declarat președintele Băsescu.
"Deci, Mircea Geoană a lucrat la două capete", a adăugat șeful statului.
Președintele PSD, Mircea Geoană, a confirmat, vineri, că a primit respectiva ofertă, pentru un post de vicepreședinte, care era vacant dar a precizat că acest post nu
Geoană a infirmat faptul că postul de vicepreședinte al reprezenta o alternativă pentru funcția de președinte al PSD. El a precizat că a fost vorba doar despre o tatonare din partea instituției bancare, care l-a măgulit, pentru că reprezintă o recunoaștere a faptului că are o imagine bună și în lumea finanțelor internaționale.
Liderul PSD a mai spus că, după ce a fost contactat de bancă, nu a făcut nici un demers pentru a da curs ofertei, întrucât exista un sistem de interviuri și erau mai mulți candidați din Europa Centrală.
Mircea Geoană a afirmat că sub nici o formă nu s-a gândit să accepte oferta, chiar dacă Traian Băsescu ar fi vrut să-l vadă plecat din țară.
"Nu pot să-l privez pe Traian Băsescu de plăcerea de a avea un concurent", a adăugat președintele PSD.
Pe de altă parte, Geoană a opinat că banca respectivă i-a cerut președintelui Băsescu acceptul pentru numirea sa în funcția de vicepreședinte, deoarece este vorba despre "o bancă de dezvoltare multilaterală" care are proiecte cu România.
Mircea Geoană i-a adresat mulțumiri lui Traian Băsescu pentru că a relevat aprecierea de care el se bucură în lumea finanțelor internaționale.


(656 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Mică "flamă" între Băsescu și Geoană | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0068972110748 seconds.