Marți, 24 Mai 2005 - 08:20 AM Aleg.RO: Anticipatele stau la stop

Publicat de: ---

Averea Pe aceeasi pozitie s-au plasat si mai multi reprezentanti ai UDMR si PC(PUR), care au dorit sa ramana anonimi in aceste consideratii. Parerile analistilor politici sunt relativ diferite in privinta acestui subiect, insa sunt de acord ca Basescu a capatat un cuvant si mai greu in relatia cu membrii coalitiei. „E o victorie personala“, a spus, decanul Facultatii de Stiinte politice, Cristian Preda, referindu-se la presedintele Traian Basescu. De altfel, analistul politic este de parere ca traseul politic al coalitiei de guvernare este acum in mainile sefului statului. „ Sunt la mana lui acum. Orice propunere va fi urmata. Daca vrea alegeri anticipate, va avea alegeri anticipate(n.r. Traian Basescu). Daca nu vrea, nu vor fi „, a spus Cristian Preda, confirmand ponderea pe care o va avea de acum inainte cuvantul lui Basescu in deciziile luate de coalitie. Analistul politic este insa convins ca in situatia in care PNL ii va urma pe democrati Alianta va castiga mai mult decat la alegerile de anul trecut. Preda pune insa sub semnul intrebarii dorinta PNL de a avea alegeri anticipate, tinand cont de algoritmul pe care s-au stabilit numarul de locuri in Parlament, in 2004. „Liberalii ezita, pentru ca vor pierde un numar mare de locuri datorita pozitiei puternice a lui Basescu“, a spus Preda.

La randul sau, Daniel Barbu spune ca Traian Basescu ar putea sa maximizeze acest succes, dar a precizat ca decizia depinde de el doar „pana la un punct“. Altfel spus , de alegeri anticipate nu se poate discuta decat in momentul in care atat PNL, cat si PD decid ce inseamna pentru ele o atare decizie. „PD are locomotiva Basescu, dar il are si pe Seculici, considerat baron local. Iar PNL nu a facut nimic ca partid in ultima perioada“, a spus Barbu.

Stelian Tanase nu crede in accelerarea declansarii anticipatelor doar pentru ca deznodamantul in criza jurnalistilor a fost unul fericit. „Sa nu uitam ca mecanismul constitutional nu permite cu prea mare usurinta alegerile anticipate. E, pana la urma, o decizie a Parlamentului, care e foarte conservator la astfel de propuneri“, a spus Tanase.


(597 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Anticipatele stau la stop | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60249900817871 seconds.