Miercuri, 25 Mai 2005 - 08:38 AM Aleg.RO: Ciomageala PNL-PD

Publicat de: ---

evenimentulzilei PNL si PD nu mai reusesc sa-si acordeze vocile. Nici macar in problema evaluarii activitatii propriilor ministri de la inceputul mandantului. Contenciosul din Alianta poate anunta o criza. In decurs de patru zile, liberalii si-au schimbat planurile si au decis sa nu mai analizeze activitatea nici unui ministru liberal. Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a precizat ieri ca abia la sfirsitul lunii iunie va avea loc o verificare a prestatiei ministrilor ce provin de la PNL si tot atunci premierul Calin Popescu-Tariceanu va face o informare asupra activitatii guvernului. Aceasta hotarire vine in contradictie atit cu cererea lui Basescu de efectuare a unui bilant al cabinetului Tariceanu, cit si cu anuntul liberalilor de vineri.
Sub influenta criticilor lui Basescu, liberalii promisesera saptamina trecuta ca in prima sedinta a Biroului Permanent al PNL (ce urma sa aiba loc aseara) vor lua la puricat ministrii liberali. Ieri, Nicolaescu a sustinut ca aceasta analiza nu se mai poate face mai devreme decit stabilise initial PNL, adica la finalul lunii iunie. "Sigur ca pina atunci in functie de semnalele din presa vom analiza de la caz la caz, dar pina azi nu s-a pus problema schimbarii vreunui ministru sau retragerea sprijinului politic", a dat-o la intors Nicolaescu. Mai mult, nici asupra temelor de dezbatere din interiorul Aliantei nu mai sint in stare sa convina liderii PNL si PD. Daca luni democratii anuntau un bilant pe care sa-l faca Guvernul in paralel cu cel al presedintelui Basescu, marti liberalii infirmau. Surse liberale afirma ca nu si-au programat cu PD nici o dezbatere pe tema activitatii Guvernului. Aceste neconcordante par sa apara din cauza rezidentei PNL la o remaniere guvernamentala.
Diferende in Alianta
Anticipate: Puiu Hasotti: "Eu cred ca alegerile anticipate nu sunt o solutie care sa rezolve problemele mari cu care Romania se confrunta. In plus, Constitutia contine atit de multe restrictii, incit initiativa declansarii anticipatelor ar fi iluzorie"
Emil Boc: "Problema alegerilor anticipate trebuie transata dupa 25 aprilie. Pentru PD, acestea au reprezentat si reprezinta in continuare o solutie".
Remaniere/Restructurare: Emil Boc "O eventuala remaniere sau restructurare a Guvernului ar putea avea loc dupa terminarea sesiunii legislative. Nu am discutat nume concrete, doar principii".
Calin Popescu-Tariceanu: "Mi se pare o discutie care este contraproductiva sa fie facuta toata ziua buna ziua. Sigur ca, de principiu, remanieri se fac, nu este nici o tragedie, dar nu se procedeaza in felul asta".
Autostrada Bechtel: Calin Popescu-Tariceanu: "Daca avem resurse, facem si doua sau trei autostrazi deodata, dar astazi Rominia nu isi poate permite sa construiasca simultan doua autostrazi. Prioritatea este coridorul european IV".
Emil Boc: "Autostrada Transilvania nu va ingheta si nici nu va fi oprita. Este adevarat, sunt 91 de milioane de euro care trebuie sa fie gasite in contul lucrarilor de anul trecut, insa constructia nu va fi suspendata sau inghetata"
Racolari parlamentare: Emil Boc: "Cine a tradat o data fiti convinsi ca va trada si a doua oara"
Calin Popescu-Tariceanu: "Daca exista insa cumva membri ai parlamentului care doresc sa se inscrie in PNL si organizatiile unde vor sa se duca sunt dispuse sa-i primeasca, atunci vreau sa va spun ca nici nu exista statutar si nici politic vreun motiv ca acestia sa fie refuzati".


(592 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Ciomageala PNL-PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6896269321442 seconds.