Miercuri, 25 Mai 2005 - 08:00 AM Aleg.RO: Deputatul Valeriu Zgonea despre abonamentul la gaze

Publicat de: ---

AMOS News Referitor la eliminarea abonamentului la gaze, deputatul Ștefan Deputat a ținut să precizeze următoarele 'Nu este de ajuns colapsul din sistemul sanitar, slăbiciunea guvernului Tăriceanu în fața naturii dezlănțuite, de o săptămână asistăm la un spectacol lamentabil al actualei guvernări cu privire la introducerea abonamentului la gaze naturale. Primul ministru Tăriceanu ne spune că „speră prin acest sistem să putem ușura sarcina care-i apasă pe consumatori în timpul iernii, când sunt consumuri mai mari”.

Nu că nu ne-am fi obișnuit cu aroganța premierului dar acum încearcă cu nerușinare să mintă și electoratul. Introducerea abonamentului nu presupune plata consumului din lunile de iarnă pe parcursul întregului an, dimpotrivă scoate din buzunarul cetățenilor sume fixe, în plus, lună de lună.

De teama anticipatelor și a criticilor aduse de președintele Băsescu, premierul nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Tăriceanu a anunțat cu glas de primadonă, ca o ultimă încercare de salvare a imaginii pierdute în fum de motocicletă că, începând cu 1 iunie, se va elimina abonamentul la gaze, abonament care intra în vigoare acum două luni. Introducerea abonamentului a fost dovada clară a degringoladei decizionale a actualului executiv, și nu urmare a unui angajament asumat de guvernul PSD. Această hotărâre nu a fost luată datorită cererilor din partea organismelor internaționale, Banca Mondială, F.M.I. sau U.E.

Din păcate, efectele devastatoare ale introducerii acestui abonament au început deja să se vadă: astfel, consumatorii, în special pensionarii, care folosesc numai aragazul pentru prepararea hranei, pe lângă cei 40000 lei de la 1.04.2005, plătesc o sumă de 4 ori mai mare lunar pentru abonament. Locuitorii aceluiași bloc plătesc sume diferite de la 9000 lei/lună până la de 4 ori mai mult la cei cu aragaz, centrală termică de apartament și contorizare separată. Consumatorii mari, aproximativ 30000 de agenți economici, vor plăti mai bine 250 miliarde lei / lună abonament. Acești bani se vor regăsi în scumpirea cu cel puțin 10 % a tuturor produselor și serviciilor din România.

Așa înțelege actualul guvern să-și respecte promisiunile făcute în campania electorală din 2004, în fața întreprinzătorilor mici și mijlocii. Îi ajută cu siguranță să meargă către faliment.

Apoi Călin – file de poveste, în drumul său la slujba călare pe motocicletă s-a întors senin spre electorat zicând: „PSD-ul e de vină ... a existat o bună superficialitate în negocierea capitolului privind energia”. Și, intrând în marele palat Victoria, l-a chemat pe președintele ANRGN pentru a înjumătăți costul abonamentului – „să dăm și noi mizilic poporului”.

Speriat de mișcările de stradă transmise ca avertisment de sindicate, uimit de dorința PSD de a strânge semnături de la populație pentru a arăta acestui guvern Abramburistic incompetența ca un HOPA MITICĂ FĂRĂ FRICĂ, a transmis un nou edict către populație:

„De la 1 iunie 2005 abonamentul fix impus consumatorilor va fi eliminat”, „negocierea cu UE nu prevede obligativitatea introducerii unui abonament”. În același timp colegii Alianței votau modificarea accizei pe gaz metan utilizat drept carburant pentru a crește tariful pe mc..

Sub presiunea străzii, Tăriceanu devine primul evazionist al țării „un haiduc pe invers” ce ia taxa de abonament două luni cetățenilor fără a da nimic și fără a o restitui.

Mesajul Călin – file de poveste către electoratul său: „m-ați votat, taxă v-am dat, și dacă nu tăceți, și altele o să aveți!”. Na, așa în stil liberal, să vă arătăm noi capitalism. Din păcate, cei afectați sunt oamenii simpli, cei care trăiesc din muncă cinstită, mare parte reprezentată de electoratul PSD sau PPRM.


(527 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul Valeriu Zgonea despre abonamentul la gaze | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65205693244934 seconds.