Miercuri, 20 Iulie 2005 - 08:45 AM Aleg.RO: Adrian Nastase: Sesiunea extraordinara la Camera Deputatilor este inutila!

Publicat de: A.M.

gardianul Presedintele executiv al Partidului Social Democrat sare la gatul Guvernului condus de Tariceanu Sesiunea extrordinara convocata la Camera Deputatilor este total nejustificata, iar parlamentarii au veni ca sa stea "degeaba", a declarat, ieri, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. La finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei, Nastase a declarat ca s-a convocat sesiune extraordinara pentru a se ratifica trei acorduri internationale si doua ordonante de urgenta.


Joaca de-a parlamentarii

"Ceea ce este deranjant este ca, in loc sa ne ocupam de problemele grave din tara, sa dezbatem masurile care sa-i ajute pe sinistrati, sa vedem daca putem gasi masurile financiare pentru ajutarea oamenilor in dificultate, noi stam sa ne jucam de-a Parlamentul cu ratificari de acorduri internationale din 2003 sau 2004. Nu este o treaba serioasa!", a declarat Nastase. El a aratat ca Guvernul a fost mandatat la sfarsitul sesiunii parlamentare pentru emiterea de ordonante de urgenta, fara a mai fi nevoie de discutarea acestora de catre deputati sau senatori. In opinia lui Nastase, a fost nevoie de o sesiune extraordinara pentru a promova acte normative care sa serveasca interesele clasei politice aflate la guvernare.


Nebunia anticipatelor

"Aceasta nebunie a alegerilor anticipate creeaza o presiune Guvernului, care vrea sa-si dea demisia si, in acelasi timp, sa rezolve probleme de patru ani pentru clientela politica in asa fel, incat sa le introduca acum prin ordonante de urgenta. Urgenta este data de faptul ca ei nu vor mai fi la guvernare si vor sa le rezolve cat mai repede. Nu e o urgenta care sa tina de interesul general", a mai aratat presedintele Camerei.

El a tinut sa precizeze ca, in aceste conditii, intrunirea Camerei Deputatilor este inutila si nejustificata. "Nu se justifica in nici un fel o sesiune extraordinara la Camera. Sesiunea de la Camera trebuia sa fie convocata, in baza Constitutiei, in cinci zile de la trimiterea ordonantelor de urgenta cu care era sesizata Camera. Cand ne-am uitat pe continutul ordonantelor, am vazut ca practic ne intrunim absolut inutil", a spus Adrian Nastase. Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca, desi proiectele trimise spre dezbatere vor fi finalizate in scurt timp, parlamentarii vor fi blocati in Bucuresti. "Au venit odata parlamentarii, in loc sa stea eventual in teritoriu sa mai ajute, au venit aici, vor sta degeaba pana joi, pleaca acasa si se intorc luni pentru inca o jumatate de zi ca sa aprobe aceste reglementari", a declarat reprezentantul PSD.


Spiritul regulamentului

In replica la declaratiile lui Nastase, secretarul Camerei, deputatul PNL Titu Gheorghiof, a aratat ca, potrivit Constitutiei, Camera sesizata, in timpul vacantei parlamentare, de catre Guvern, cu o ordonanta de urgenta, trebuie sa se intruneasca in termen de cinci zile pentru a dezbate respectiva ordonanta. "Prevederea este fara nici un dubiu: in cinci zile se convoaca", a subliniat el. Potrivit lui Gheorghiof, deputatii vor putea, potrivit Regulamentului, sa depuna amendamente la respectivele ordonante de urgenta in termen de 48 de ore. Titu Gheorghiof a afirmat ca membrii comisiilor de specialitate care vor fi sesizate pentru avizarea ordonantelor de urgenta vor avea la dispozitie trei zile pentru redactarea rapoartelor care vor fi supuse dezbaterii plenului.

Deputatul PNL a adaugat ca deputatii ar putea dezbate in aceasta sesiune extraordinara si ordonantele de urgenta depuse la Senat, daca senatorii vor respecta toate termenele stabilite pentru dezbaterea acestor acte normative. "Eu sper ca Senatul ne va trimite pana luni, cand noi suntem inca in sesiune extraordinara, toate ordonantele de urgenta sau o buna parte din cele inregistrate si dezbatute la Senat", a apreciat Gheorghiof.


(539 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Adrian Nastase: Sesiunea extraordinara la Camera Deputatilor este inutila! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6065220832825 seconds.