Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM ARTE: Traditii pascale la Castelul Bran, in perioada 2-23 aprilie

Publicat de: ---

Antena 3

Încaperi unde vor fi reconstituite interioare taranesti din satul Mateias, prezentari de costume populare din colectia etnografica Gabriel Boriceanu, precum si o expozitie de fotografii vechi ce infatiseaza datini si traditii locale vor fi la Castelul Bran, in perioada 2-23 aprilie, cu prilejul sarbatorilor pascale, a informat marti administratia castelului .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

In prima zi de Paste, ansamblul din localitatea Mateias va reconstitui "Jocu mare", un obicei stravechi, care marcheaza Invierea Domnului si renasterea naturii. Locuitorii din satul Mateias, aflat la confluenta dintre trei zone etnografice- Tara Oltului, Tara Barsei si zona Rupea, cunosc o bogatie de traditii si obiceiuri, atat in ornamente si straie, cat si in joc.

Vernisajul expozitiei de fotografii vechi va avea loc pe 8 aprilie, ora 12,00.

Copiii vor avea un loc special in cadrul acestor manifestari avand posibilitatea, pe toata durata expozitiei, sa invete de la mesteri populari cum sa incondeieze oua. ''Si cum acestea sunt oua speciale, din lemn, le vor pastra ca amintire'', au mentionat administratorii Castelului Bran.

De asemenea, in prima zi de Paste, iepurasul le va imparti copiilor oua de ciocolata in Sala de muzica din castel, iar la Casa de Ceai se va organiza o vanatoare de oua in Parcul Regal, se mai precizeaza in comunicat.


(4693 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Traditii pascale la Castelul Bran, in perioada 2-23 aprilie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60947203636169 seconds.